• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iliana.k - помощник
Изчетох доста от темите и сега и аз да питам

Банята ми е лепена с тапети преди 4-5 години ,тапетите са лепени от мен с C 200(така ми казаха в магазина),отдолу стената не е идеално мазна,даже въобще,--Как да ги сваля,и като ги сваля,после с какво да се шпаклова ,защото пак ще лепя тапети
georosi - специалист
С риск да се повторя,тапетите за баня,са добър вариант,само ако има душ кабина.Най-вероятно,ще падне само горния слой на тапетите.Щом са лепени с С-200,отпада мокрене с вода и стъргане.Следва да се "накълве"стената с чук,тесла и други подобни,да се грундира с бетон-контакт на Теразид и да се шпаклова с циментова шпакловка или да се измаже с хоросан в зависимост от кривините(ако е измазване,ще трябва по-голям период от време за съхнене на мазилката).Тапети върху циментова шпакловка нехващат(или престоя им на стената ще бъде кратък),така че ще трябва и една фина ръка гипсова шпакловка.Попитай в магазина за специално лепило за тапети в баня,защото следващия път,ще имаш същия проблем пак със свалянето.Грундираш стените и лепиш.
iliana.k - помощник
Нямам душ кабина но тапетите не са трепнали откакто съм ги залепила,само в долния край където съм долепвала с парчета изглеждат амортизирани.Искам тапети защото така лесно и евтино си осигурявам разнообразие.Е явно няма да е лесно да ги сваля :? ама какво да се прави -вече ще знам
georosi - специалист
Ако не се налага да шпакловаш или измазваш,варианта е по-лесен.Сваляш само горния пласт на тапета и лепиш новите.
solo5 - майстор
georosi написа:
да се грундира с бетон-контакт на Теразид
да се грундира с бетон-контакт, но защо точно на Теразид :?
напиши защо го препоръчваш, защото със сигурност някои биха избрали друга фирма
iliana.k - помощник
Както се очакваше свалянето е пълна мъка,но аз съм тъпа и упорита и ще ги сваля,ако трябва и една седмица да ги жуля с телена четка :wink: ,но по стената все пак остава малко от лепилото,та пак да питам-тоя бетонконтакт ще хване ли ако има остатъци от лепило по стените
iliana.k - помощник
Никой не ми отговори,дали бетон контакт ще хване върху лепило С200,защото лепилото на много места си остана върху стената,а само хартиената част падна с търкане с телена четка
zmeios - специалист
А що не доведеш тоя, дето те посъветва да лепиш с Ц200, той да ги отлепи?

Не се занимавай с глупости, тоя поливинилацетат няма да падне от стените, освен ако не го свалиш оттам с цялата шпакловка бетер :? Обработи стените както ти писаха по-горе с начукване, да се образуват 'ключове' да хване материала, после цимент, после гипс. Тази комбинация хваща по-добре ако под нея има малко хартия от тапетената, отколкото върху директно напльоскано Ц200.

И следващия път, за Бога, лепи тапетите с ЛЕПИЛО ЗА ТАПЕТИ. Струва десет лева опаковката за незнамсиколко квадратни метра (във всеки случай повече от средностатистически хол). Нищо няма да спестиш с това Ц200.
iliana.k - помощник
Не съм лепила с С200 за да спестявам,а защото така ми казаха в магазина,то как може да спестиш като дори не съм го и разреждала-тогава отиде една огромна кофа лепило,но си взех поука и вече не искам и да си помислям за С200 :evil:
  • 1
  • 2

Тема "Тапети за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: