• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
MASTER - специалист
Не мислиш правилно, пяната не е вода, че да тръгне сама да запълва към най ниското място, а раздува и то доста.

Особенно,както предполагам, че ще опиташ да вкараш пяна от бутилка за ръчно полагане.

Освен всичко, пяната няма никаква товароносимост.

И слушай внимателно какво ти казва Емо, не го гледай че обича да се прави на улав, твърде напред е с акъла.
Майостор Баце - напреднал
MASTER,
не съм толкова твърдоглава, както ви се струва, но идеята за пренареждане на паркета изобщо не се приема (тази година селдващата отпуска най-много по Коледа). Така че ще пробвам с пяната, като много ще внимавам с колиечство и имайки предвид, че няма никаква товароносимост, най-вероятно ще я затисна със подходящата тежест, още като вкарам пяната под паркета. Ако резултата ще е Дунавски Вълни, отивам на вариант нов паркет - все ще е по-евтино от цената на нервите ми :-D
zvetomil - специалист
Пробваи с пяна за лепене на топлоизолация.Една бутилка струва към 14 лева, демек два пъти по скъпа.Но самата пяна не раздува и има по силен лепещ ефект.НЕ със пяна за дограма която се разширява повече.
zmeios - специалист
Не разбрах какво толкова страшно има в пренареждането на паркета. Аз съм свидетел, че когато човек е на зор, паркет може да се пренареди и без да се цикли (т.е. цикленето да се остави за 'по-нататък' ;) )

Я колегите да кажат - би ли имало ефект, ако се подложи под паркета от онова стиропоро-полиуретано-нищоподобното, дето струва лев-два на квадратен метър и слагат от него под ламината? Аз не знам, само давам щури идеи, имах паркет дълги години ама никога не съм го 'работил', все майстори съм викал.
LZ - специалист
Майостор Баце написа:
Аз пък си мисля, че пяната ще си увелича объема в свободна посока, димек като упре да дъсчиците и няма къде да отиде, ще отиде там, където си намери свободно пространство....
Това ти си го мислиш, но е далеч от истината :?
bolen_siderov - напреднал
1. С пяната става, стига да не се прекалява - като почне да излиза през дупката, направена с дрелката - спирш.
2. Ефект от пяната има, но за съжаление временен (около година, в най-добрия случай година и половина) тъй като тя уплътнява, но с времето се сплесква о поддава.

Говоря от личен опит, тъй като и аз имах същия проблем и приложих този метод. След като почна да скърца отново нлях по същата технология циментов разтвор и от около 2 години не е мръднало и все едно ходя по бетон. Даже съседите от долния етаж вече не ме гледат на кръв като се засичаме по стълбите :-D
bojkob - специалист
а защо не го пренаредиш с лепене за пода и оттук нататък да забравиш повече за пренареждане?

За ден ще го пренаредиш, после ще поизчакаш 7-8 дни да стегне хубаво лепилото и продължаваш с процедурите (циклене лакиране и тн.) и забравяш за паркета за години напред.

Тея закрепвания с пяна........ невиждам смисъл от тях, но ти решаваш!
zmeios написа:
Не разбрах какво толкова страшно има в пренареждането на паркета. Аз съм свидетел, че когато човек е на зор, паркет може да се пренареди и без да се цикли (т.е. цикленето да се остави за 'по-нататък' ;) )
Страшно няма, неизвестност плаши - не знам какво има под паркета :-D
bolen_siderov написа:
1. С пяната става, стига да не се прекалява - като почне да излиза през дупката, направена с дрелката - спирш.
2. Ефект от пяната има, но за съжаление временен (около година, в най-добрия случай година и половина) тъй като тя уплътнява, но с времето се сплесква о поддава.
Вече и аз пробвах, нито скърца, нито имам Дунавски вълни. Ако издържи до другото лято ще е чудно. Благодарско :o
bolen_siderov - напреднал
Ами супер, дано при теб издържи по-дълго време! То зависи от доста неща - например колко дебела е скарата, колко дебели са дъските на дюшемето и тн. При мен скарата е от 5 см греди и пяната има много ход накъдето да се свива и да поддаде. Ако при теб е по-тънка, може ефекта да е по-добър, тъй като ще уплътни повече, слоят ще е по-тънък и съответно би трябвало да е по-стабилно. Всичко е според конкретните условия, така че - успех :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Антикризисна баня за 181,65 лв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: