Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
lenko71 - специалист
bolen_siderov написа:
след няколко години тоя картон става на каша - буквално.
И от какво - ей така от времето ли?
Ако нещо не е направено както трябва и се просмуква вода през фугите или има теч от тръби, дали основата е картон или обикновена мазилка няма особено значение - резултата е правене наново.
stayata - помощник
bolen_siderov написа:
Брат, ще ти дам свой съвет без да навлизам в спорове с другите:
Ако икаш банята ти да издържи дълго и да е наред не само като я гледаш на външен вид, най-малкото, което трябва да направиш първо една тераколена шпакловчица навсякъде и после да "напиеш" всички повърхности в банята с белия грунд на боро (не само картона, но него зъдължително" и то два пъти - един път разреден 3 към 1 и втория път 1 към 1. а където са кутии, например затваряне на вана или тръби е най-добре ако не си сложил картона (за мен задължително) да го намажеш от задната страна. Той въобще не е само за преди латекс, а има и много добра хидроизолираща функция - ако не вярваш напий едно място с него както съм казал и го напръскай с вода и напръскай до него където не е напито и се убеди сам. После където е картон и ъглите (за тях си има хидроизолираща лента, която се купува заедно с изолацията) на банята се мажат с така наречената течна гума -Ceressit CP 43 или разните аналогии на теразит например (не ти препоръчвам на боро, макар че е най-евтина) това предпазва картона, прави отлична хидроизолация и не по-малко важно позволява на плочките леки толеранси на движение, така че ако има някакви колебания на повърхностите, плочките не падат и не се пукат (особено подходящо за нови сгради, които слягат много в първите години и обикновено резултата е минимум напукани плочки)
Тоя така наречен водоустойчив картон е пълна глупост и всеки, който си мисли, че е достатъчен е в голяма грешка (не се заяждам с никой) след няколко години тоя картон става на каша - буквално. В 90% от случаите плочките и лепилото държат картона вместо обратното след няколко години. Те хората са го измислили не случайно, ама ние тука се се противим - "за кво са ми тия измишльотини- н.само ми зимат парите". Се трябва да се противиме на всичко, което е по правилата, за да сме различни и си работиме както ние си знаеме...
Както решиш, но ако искаш истинки добре направена баня, по стандарт, това е. Знам, че много хора ще ме оплюят, но аз съм подготвен, така че давайте :-D
Успех и да се похвалиш с банята като я направиш :wink:
Искам да ви кажа господа,че взех 4 оферти от различни майстори,които с това си вадят хляба.Никой от тях не ми оферира изпълнението на банята с материаиали по-различни от CM11 стандартни грундове (че и без тях дори) да не говорим за мрежа,шпакловка на картона още повече за хидроизолационни ленти (които въпреки цената много ми се иска да положа).
Расъждавам така има майстори ,които са такива от 2-3-4-5 години те са направили не една или две бани или подбни трудове.Те определено не са имали или поне не много рекламации на работата си.Практиката им показва ,че начина по-който работят е правилен.Все пак мнения се събират и от тези ,които имат бани направени по тази опростена технология.Те са си там не са паднали плочките,не тече на съседа т.с всичко е наред!
Как Аз да взема решение при така създадената ситуация!?ПАРИТЕ при правилно по книга изпълнение на банята надвишават определено лимита ми!Не съм човек ,който иска винаги да мине тънко това си го правя за мен!
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 9:35 am, променено общо 1 път.
vidrata - специален-специалист
Хирдоизолация винаги ама това с мрежата не го правя.
Светльо е прав всеки да си бачка как си знае, нали после той ще оправя евентуални рекламации.
solo5 - майстор
vidrata написа:
Хирдоизолация винаги ама това с мрежата не го правя.
Светльо е прав всеки да си бачка как си знае, нали после той ще оправя евентуални рекламации.
зависи от майстора
на мен предния кретен да не ми оправи простотиите, които натвори :lol:
а и аз да не съм луд да го пусна да ги оправя, като ще ме вкара с още материали :-D
bolen_siderov - напреднал
svetliopi44 написа:
Аз винаги си хидро изолирам... преди и след замазката ,хората дават една торба с пари за тея плочки ...
За шпакловката с мрежа ... ???
Винаги го правя ... всеки си има тертип на работа, не ми се спори с никой...
Лек ден ... :)
Абсолютно съм съгласен :) Аз за това казах още в началото, че не навлизам в спорове, а само си казвам мойто мнение :wink:

За парите съм наясно - вдигат цената тези неща, но ако можеш да си го позволиш бъди сигурен, че не е напразна инвестиция, а иначе заради това написах, че ако не друго то поне инпрегнирай с белия грунд на боро - 16-17 лв е една туба 5 литра, дето две бани ще направиш с нея + евентуално тераколена шпакловка около половин торба - 5-6 лева и за 20 лв и 3-4 часа работа си готов. Казвам го с най-добри намерения и с единствена цел да помогна с нещо. Но както и да го направиш - дано стане супер :wink:

И още нещо, понеже каза, че искаш да сложишлента пък бюджета ти е ограничен - тя наистина не е мн евтина, но ще ти издам един тарикатлък, макар че ще бъда обвинен, че навлизам в полемика сам със себе си относно "българския" начин на работа. Вместо хидроизолираща лента късаш ленти стари чаршафи и мажеш с хидроизолацията - не е 100% заместител, но честно казано не е и много далече - ето ти най-евтиния, но сравнително качествен вариянт http://www.terazid.com/bg/?act=content&rec=128
stayata - помощник
Майстори....майстори....ще ги мачкам...
Аз съм поредния станал пишман от майстори в къщи.Изолациии,плочки,ленти.....да бе да ...Важен е единствено майстора ей това разбрах....Този ,който върша в банята ми ме върна в първи клас...плочките по стените не ги е сметнал...оставил ми растояние при размер на плочките 20*30 горе до тавана 2 см и доло до пода ги е зарязал на 17 см пълен резил ...обяснява ми ,че тавана се правил после!
А пода така го е накъдрил,че плочките по тротоарите са по-равни!

И сега какво....?
EDI - майстор
Ами или къртиш и нови, или оставяш и на тавана 2 см фибран.
chapara - майстор
Два месеца ли я правихте тази баня :?
stayata - помощник
Горе доло..толкова продължи работат докато я започне....по стените няма да къртя,но пода го издъних!Това с фибрана е добра идея.....сега кой-ли ще се върже да ми довърши банята!?Ще ми отрежат главата..

Тема "Нешпаклован гипсокартон в бянята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: