• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте майсторчета,искам да видите това и да си кажете тежката дума :o . Това е теч в коридор чиито стени граничат с баня и на които стени няма тръби, а плочките изгеждат доста читави в банята възможно ли е теча да е от комшията отгоре :?

Прикачен файл

Photo-0098.jpg
Photo-0098.jpg (100.07 KиБ) Видяна 5754 пъти

Прикачен файл

Photo-0097.jpg
Photo-0097.jpg (94.02 KиБ) Видяна 5754 пъти
rulom - модератор
Очертай с молив горния и долен край на мокрите петна. Не ползвай банята една седмица и отговора на твоя въпрос сам ще си дойде :wink:
Иначе на първо гледане си е от теб, май фугите са заминали, ама ако е панелка жилището, може и да е през 3 етажа, та от четвъртия.Дай повече инфо и снимай банята отвътре.
torbalan - Дървен философ
при него е в банята, а при мен на една стена, дето от едната страна е кухня от другата антре и няма тръби в стената...
rulom - модератор
Точно затова исках инфо, къща ли е или апартамент, етаж и т.н.
И при теб трябва да се установява опитно от къде идва.Ако е в къщата може да е нещо подпочвено, нямаш си на идея къртиците къде могат да ти отведат водата в един двор, а наклона и отводняването на техните канали е непостижим от нито един майстор :wink:
viko01 - специалист
Фугираи ъглите между стената и пода със силикон и някоя подходяща лаисна.едно време като се правили баните фаянса не застъпва пода
Rumen Iankov - специалист
Дай снимка и на банята.Според мен тече е от теб.Преди един месец разбих нова баня,която имаше теч от мръсния канал и на 50 см над цокъла имаше такива петна.
rulom написа:
Точно затова исках инфо, къща ли е или апартамент, етаж и т.н.
И при теб трябва да се установява опитно от къде идва.Ако е в къщата може да е нещо подпочвено, нямаш си на идея къртиците къде могат да ти отведат водата в един двор, а наклона и отводняването на техните канали е непостижим от нито един майстор :wink:
на върха на баир съм...
подпочвената вода е на 48 метра (до скоро в съседния двор е имало геран)
къртиците бая труд трябва да хвърлят, че да ми донесат подпочвена вода :)

май ще къртя тръбите, по които съм пуснал водата, въпреки че са на яколко метра от петното влага...
bycec - специалист
Имах подобен проблем като автора на поста и при мен се оказа пропуск (нищожен) от тапа на извод за тоалетно казанче. Получава се така,че влагата пълзи по варовата мазилка зад плочките и търси място, където да избие. Евентуална промяна в цвета на фугите би могла да бъде ориентир за евентуален теч. Успех в търсенето .
rulom - модератор
bycec написа:
Имах подобен проблем като автора на поста и при мен се оказа пропуск (нищожен) от тапа на извод за тоалетно казанче. Получава се така,че влагата пълзи по варовата мазилка зад плочките и търси място, където да избие. Евентуална промяна в цвета на фугите би могла да бъде ориентир за евентуален теч. Успех в търсенето .
Точно за това казах да не се ползва една седмица баня или тоалетна.Трудно е, но помага при диагностициране :wink:
Иначе, глупава вода няма.....няма начин да идва отдолу и да върви нагоре :cool:
има...
"капилярен ефект" се казва начина ;)
  • 1
  • 2

Тема "Странен теч в коридор граничещ с баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: