• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Михайлов - специалист
mim написа:
нали не си забивала пирон в стената, защото утре няма да имаш огледало
Мхмм, баш в стената го забих. Едно пиронче. Там си е и там ще си и остане. Все пак става дума за съвсем малко декоративно огледалце.
Последна промяна от Михайлов на пет май 28, 2010 12:53 pm, променено общо 1 път.
Михайлов - специалист
Явно не случайно съм попаднала на този форум и последните неща ще си ги правя сама. Сега вече трябва да помагате!

Случи ми се следното, ама ще започна от началото:
Намерих си майстора в нета, препоръчан ми от една строителна фирма (имена няма да споменавам). На 18.03 майсторът започна работа. Работеше качествено и винаги беше чисто след него. В началото уговорката беше да направи коридора и банята, но след това се разбрахме да направи и останалите стаи (тавани, стени и гранитогреса в кухнята) за цената 'Х'. В началото работеше бързо и всичко беше идеално. Уговорката за заплащането беше, когато завърши обекта. Но на него не му достигаха пари и когато искаше - му давах предварително. Някъде преди Гергьовден пак помоли за пари и му платих и последните. И откакто му платих всеки ден почна да ме лъже, че утре ще дойде, на другия ден пак утре, и все така - за утре и все някакви проблеми имаше и това утре не идваше. Накрая каза, че ще ми прати колегата му, с който работи да довърши последните неща и ако колегата попита за пари, да му кажа, че всичко е изчистено. Новият майстор 'У' дойде (това беше същият, който ми закачи лампите) и първата му работа беше за первазите - поиска ми 'Z' лв за поставянето им, макар че первазите бяха в предната уговорка. Ок. Новият майстор ми мина фугите, направи первазите и тази сутрин имах среща с него и той почна да ми смята колко ще ми струва да ми мине с боя около прозорците и другите недовършени неща. Отговорих му, че за всичко съм си платила. И стана някакъв гаден неразбран триъгълник. Звъннах на старият ми майстор, а той нищо конкретно не каза, само овърташе. Новият и той говори с него те са си комбина 100 процента. Новият майстор каза, че няма да направи нищо повече щом няма да му плащам за нещата, събра си нещата и си замина.

И така бях като в шок от случващото ми се. Поговорих с който трябва за съвет. И си планирах даже какво да си купя за да си довърша сама нещата (шкурка, четка, колор кит, шпатулка, ножче, валяк и т.н.). Хубавото е, че дължа сумата 'Z' на вторият майстор с уговорката да му я платя във вторник. Аз съм много точен човек и винаги държа на уговорките, но в момента съм прецакана и не смятам, че е редно да плащам!!!!

П.П. Преди малко ми звънна старият ми майстор да ми каже, че в неделя ще дойде да завърши всичко. Е аз не му вярвам ВЕЧЕ! Разочарована съм много.

П.П.1. Сега мисля какво да правя. Афектирана съм в момента. Трябва да преценя трезво. Съвети???
Последна промяна от Михайлов на пет май 28, 2010 1:08 pm, променено общо 2 пъти.
mim - специалист
след като на първият му е платено то той трябва да си свърши работата

договор имаш ли, ако не, след неделя хващаш шкурката и забравяш за майсторите, пиеш 1 студена вода и довършваш
chapara - майстор
Изключително гнусна история,но и много поучителна,кажи какво има да се довършва на лични и ще дойда да ти свърша работа само срещу две бири,аман от перекендета. :roll:
ribnikolaevi - майстор
От такива работници, наричащи себе си майстори, спрях да давам пари предварително и това е едно от условията ми, за да започне работник да работи на апартамента ми. Дадеш ли му парите ставаш мнооого слабичък и лек очите на подобни индивиди.
Михайлов - специалист
@Чапара, благодаря ти, но този който е започнал, той трябва да завърши.

Днес от 7:30 до 13:30 чаках старият ми майстор да дойде. Такава беше уговорката. Няколко пъти се чухме по телефона и все ми казваше, че идва. И не дойде. Чух се и с вторият майстор, който ми каза, че ще дойде в края на идната седмица и ще завърши всичко. Все пак казах, че няма да платя, докато апартамента ми не бъде завършен според уговорката. Той ще ми направи и сифона и смесителя. Ех, и тая седмица се надявах да се свърши с довършителните работи, ама другата ще е (дано)!

Две снимки: на первазите, които станаха много добре и на малкото огледало, което закачих със закалено пиронче.

Прикачен файл

DSC00811tt.JPG
DSC00811tt.JPG (17.39 KиБ) Видяна 5752 пъти

Прикачен файл

DSC00819ww.JPG
DSC00819ww.JPG (20.46 KиБ) Видяна 5752 пъти
pavkatay - майстор
сега вече знаеш, че като си се регистрирала с мъжки профил само си загубила. клепарниците, които те правят на маймуна може би нямаше да го сторят, ако някой от тук те беше предупредил да внимаваш ,знаейки ,че си жена(явно наивна).а ти се криеш от тези,които могат да ти помогнат и се разкриваш пред тези,които могат да ти навредят. доста време си лъгала пишещите тук , а се оплакваш, че са излъгали теб :? . нема ли мъж (освен жена ти ,която избра огледалото :) ) край теб,който да реши проблема с майстора с един хубав бой. то не е прилично и цивилизовано, ама явно е единствено решение-на зала кучка-зъл прът :|
Михайлов - специалист
Аз пък съм доволна от работата на майсторът ми.
Грешката ми беше, че му платих, преди да завърши всичко.
И оттам почнаха проблемите.
Колегата му ще довърши всичко другата седмица и всичко ще се оправи. Тъкмо ще чукна 3 месеца ремонт. Евала на холдинга!
Явно не може без проблеми. Иначе с какво ще го запомня тоя ремонт :? !
Това, че съм се регистрирала като 'Михайлов' вместо 'Михайлова' не е от значение. Просто във втория случай спама би бил в изобилие. Така мисля!
Михайлов - специалист
Мойта баня е готова. Ремонта на апартамента също.
В петък майстора дойде и за половин ден приключи с всичко.
Дори и смесителя не капе вече.
Иначе сифона на мивката пак си е мека връзка, не тази от снимките, а друга сложи. Това да е проблема, по-натам ще се занимавам с него, засега така.

Тия дни ще кача снимки.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "Моята баня и коридор. Снимки: преди - по време на - след." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: