• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kobraltron - напреднал
Здравейте,

Имам следния проблем с монтаж на моноблок - пода се оказа неравен, в резултат на което моноблокът се клати напред назад. Когато се облегне на стената отзад отпред се получава около един пръст разстояние между пода и моноблока. Въпросът ми е дали мога с нещо да фиксирам тоалетната в това положение и след това да използвам санитарен силикон за уплътняване? Дали така ще стане достатъчно здраво?

ПП Не ми се иска да го лепя с цимент, теракол и т.н.

Благодаря предварително!
solo5 - майстор
като не си го залепил, поне не го ли захвана за пода с планки :?
а колкото до разстоянието зад моноблока и стената можеш да го уплътниш с парче фибран или стиропор
kobraltron - напреднал
Дюбелите са сложени, отзад при казанчето нямам проблем с уплътняването. Проблемът е, че е неравен пода и трябва да избирам къде да има луфт между пода и тоалетната - в задната или предната част. За да е в нормално положение моноблока(казанчето да е облегнато на стената и самия моноблок да е хоризонтален) ситуацията е да легне нормално на задната си част и да остане луфта отпред.
peter_m - специалист
Аз имах проблем с нивелацията (заради наклона на плочките) и подложих парче гума ( нещо като балатум )изрязано по профила на тоалетната и после със силикон.
Последна промяна от peter_m на вт юни 15, 2010 12:31 pm, променено общо 1 път.
kobraltron - напреднал
И аз така се опитах но денивелацията е такава, че в предната част трябва да сложа доста дебела гума. Просто е много голямо разстоянието.
kobraltron - напреднал
И аз така се опитах но денивелацията е такава, че в предната част трябва да сложа доста дебела гума. Просто е много голямо разстоянието.
Spokoiniq - майстор
Вземи 2 парчета гума, не големи, и сложи отпред и отзад за баланс, като клинове.Ако е с Г-образни планки към пода монтажа е добре, ако е през керамиката се съобразяваш какъв наклон на дюбела да дадеш.очертаваш стъпката на чинията с широко хартиено тиксо, наливаш здраво силикон и залагаш отпред и отзад клиновете и тогава полагаш чинията.Обираш излишното и оформяш с пръст със сапунен разтвор или инструмент(пластмасова шпакла примерно).Оставяш да стърчат гумите.Като дръпне за 24ч силикона ако можеш ги вадиш и наливаш още на тяхно място, ако не ги изрязваш под ъгъл навътре и челно наливаш силикона.
kobraltron - напреднал
Това и ще направя. Благодаря за мненията! Успях да намеря един магазин с голямо разнообразие от гуми и ще ги използвам като клинове. Дюбелите са през керамиката, дупките са пробити под подходящия наклон и тоалетната е фиксирана. Единственото, което ме притеснява е дали толкова дебел слой силикон няма да се деформира и мисля да оставя гумите. Помещението е отделено от банята и няма да се мокри.
vyrhara - специалист
Лепи със силикон и да не ти пука- все пак площа на чинията дето ляга на пода е изчислена да издържи 2 тона, така че твоя г.з няма да я уплаши. O:)
dito - специалист
Залепи го с цимент (какъв е проблемът, че не го искаш?) и го оформи внимателно - просто с пръст обери излишния материал, така че да остане 1-2 мм по-вдлъбнато. После го изравни хубаво с фугата, с която са фугирани плочките на пода - можеш да ползваш онези по-тесните гумени шпаклички. Вкъщи по подобен начин процедирах за около 0.5 см заради гумената подложка и се получи поносимо грозно :ugly:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с монтиране на моноблок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: