• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
NATO - помощник
Здравейте,

Имам следния мистериозен проблем:
Канала на мивката ми се оттича много бавно. Дотук нищо ново! Сифона е чист. Разглобих и прочистих цялата система до подовия сифон. Чисто навсякъде! Вкарах шланга на душа в сифона и пуснах до максимум. Нищо не връща! Когато сглобих обратно всичко проблема си остава.

И системата не е нищо особено: сифон-мивка, 4 колена, наклонена труъба, сифон-под.

Какво може да е?
ebahti - майстор
Алианса както винаги се е издънил........провери пак,иначе тр. да фърляме на боб
sstefanov - майстор
Провери преди сифона на мивката.
NATO - помощник
Благодаря за бързите отговори!
Всичко отгоре до долу е чисто! "Изблизах" го. Частите са почти като нови! Ще се опитам да пусна снимки.
Йорданов2 - специалист
кой сифон си продухал, на мивката или подовия?
Сифонът на мивката често се задръства "невидимо" - между тръбичката и тялото, където остава около 10 мм и водата се качва за да прелее, се събира топка. Аз я махам с дълга пинсета.
Дано ме разбираш. :?
Vladimir GG - напреднал
същата тема - друг въпрос ;)

Поради недоглеждане в канала в банята се изля лак за паркет.

Каналът не е напълно запушен, но тече с голяма неохота
и прави локва в средата на пода.
Бих опитал до го поразръчкам с онези спирали за канали,
но ме е страх да не повредя тръбата -
казаха ми, че оловните канали са много капризни.
Лакът - след като втвърди прилича на парче пластмаса
и няма химически разтворител за него, доколкото знам.

Някой да има идея как да оправя таз беля ?!??
сола 180 - специалист
Нато 90 % съм сигирен , че решетката на сифона на мивката ти е с кръгли дупки 6мм и са 6 бр.

Ако е така там е проблема.Мисля, че сам ще се сетиш как да го решиш.Ако не....?????
sasooooooooo - "специалист"
Друг проблем
Този подовия сифон, нещо здаде багажа.
В началото се оттичаше супер. Леко се отлагаше мръсотия по дъното, но със силна струя на слушалката си идваше до металния блясък.
После взе да се оттича бавно и взех да го промивам с разни каналоотпушителни смеси. Сифона потъмня и стана на светли точки, като далматинец :evil: , загрубя, но не се подобри нищо. Преди година подрязах 5мм пластмасовата чашка и проблема се реши временно. Сега пак е същото. Интерестното, е че ако махна чашката, локвата веднага изчезва за секунди. Мисля си с телена четка да протъркам по стените и пода. Дали ще има ефект? Някакви съвети?
BAlexandrov - специалист
Тази шапка не знам каква е, но ако има борд надолу си мисля да не отива и да опира в дъното на сифона и затова да няма от къде да мине водата.
sasooooooooo - "специалист"
Не не е до дъното. В началото нямах проблем, ползваме банята от три години. Логиката ми подсказва, че дъното нещо се е надигнало, но на допир е твърдо. Може да е корозирало, знам ли? :? Беше лъскаво преди да ползвам химикалите.
  • 1
  • 2

Тема "Запушен канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: