Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,

Предстои ми да купувам бойлер и се чудя между 80, 100 и 120 литров. Бойлера ще се монтира в панелен блок на тънките панели, тези които се водят преградни. Панела е дебел 5 см и има само една арматура вътре. Според вас колко литров бойлер може да издържи такъв панел и с какво да го хвана? Болера ще е хоризонтален, като този на който съм се спрял има само две дупки за окачване на горните планки, а долните само подпират.
Армагедон - специалист
Нямай грижа относно якостта на панела. Аз съм монтирал 100 литров и още си е на мястото :o . Може да се презастраховаш, като биеш две дупки 8 - 10 мм и с две успоредни шини доукрепиш.
schuldiner - майстор
Презастраховане е да праснеш анкери и в тавана. На същия панел няма нужда от повече дупки.
Spokoiniq - майстор
Да не го пълните с живак тоя бойлер, че му се шашкате колко ще тежи?Ако има достъп(не е шахтова стена) с шпилки и шайби от другата страна, 8мм е достатъчно за 100л бойлер.
Варианта за тавана не ми харесва понеже има теч от комшиите отгоре в резултат на което тавана е постоянно влажен. В момента тавана е на панел без шпакловка (тя отдавна падна) и се "рони", даже на 2 места има паднали по-големи парчета. С комшиите засега няма изгледи да се оправят нещата, така че остава стената.

Това за двете успоредни шини не го разбрах. Може ли някоя снимка ако има?

Тема "Закрепване на бойлер на преграден панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: