Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Nedyalkov - помощник
Здравейте,
за тоалетната се спрях на конзолна тоалетна чиния и сега искам вашето компетентно мнение по няколко въпроса.
Бюджета е 400 лв за всичко. Мислите ли, че са достатъчни за нещо качественно или да се върна на варианта-моноблок.
Ето това съм набелязъл за сега:
казанче, тук последната тоалетна

Другия въпрос който ме притеснява е това, че ще я монтирам точно на стеничката с тръбите, където е и водомера. Там е газобетон 7-8 см (там някъде). Дали ще има проблем или е хубаво да пусна дълги болтове който хващат стената зад тръбите. Има вариант едното 'ухо' горе на стойката да е на стената, другото на тази 'стеничка'. За пода захващането е ясно. Питах в магазина до какви килограми е предназначено да издържа и казаха 400. Та кажете какво мислите.

Поздрави!
Rumen Iankov - специалист
Пусни шпилки и хвани за стената.Като укрепиш дръпни конструкцията с ръце за да видиш дали е здраво.
Nedyalkov - помощник
Това ще ми е много полезно, тъй като днес се сетих за евентуален проблем - прозорчето за водомера. Следните варианти: по-ниско казанче, местене на водомера или 3-тия хубав вариант водомера да е на подходяща височина. Само тоя размер забравих да измеря. На ширина разполагам с 55см.
cvetan83 - специалист
Казанчето не е лошо има добър механизъм и става за компромисен вариант, чинията е здрава евтина и с обикновен дизайн. WC чинията издържа разпределен товар 400 кг, но това е при случай, че казанчето е здраво закрепено към стената. С две думи стават и двата компонента взимай смело. :wink:
ivcho_82 - специалист
Не можах да разбера какво точно е положението при теб, но ето аз как си закрепих моята структура за вграждане. На снимката се вижда един бял профил, който е П-образен. Хванат е в страничните стени, а структурата е хваната за него. Мойте стени също са газобетон 10 см.

Прикачен файл

015.jpg
WC
015.jpg (50.59 KиБ) Видяна 3911 пъти
Nedyalkov - помощник
Положението при мен е следното. Тоалетната ще е точно където вървят тръбите за мръсен канал и тн на целия блок. Там където е и водомера (нали в баните има чупка за самите тръби със стеничка от газобетон 7-8 см.) Та точно на тази стеничка ми идва и казанчето. За казанчето ще пусна дълги шпилки или ще си направя профил който да се хваща на стените около чупката и на този профил ще закача казанчето. Но това което ме притеснява е че ще трябва да местя най-вероятно водомер по-нагоре. А там нямам никаква идея какви главоболия ще бъдат пломни и тн.

Тема "Закрепване на конзолна тоалетна чиния." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: