Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
svr
Здравейте! От година живеем с приятелката под наем в един хубав апартамент, но банята има една много неприятна и дразнеща недомислица - няма сифон под душа, а има само един, който е твърде далеко от душа и винаги след къпане става голяма локва. Влагата се събира и под шкафчето и става някакво гадно блато. :oops:
Не мога да излея праг, защото сифона е на много тъпо място. Дали може да се изкърти така, че да се сложи сифон? Проблема е, че не е ясно, къде точно минават тръбите! Дори съм навит и на половинчато решение - да сложа само корито от душ-кабина и гъвкавата тръба да я забуча в сифона. Моля, помогнете с някой акъл, че аз не разбирам от тия неща.

Поздрави!

Ето и снимки...
Изображение
Изображение
valat111 - специалист
Сифона не е на тъпо място, просто е трябвало да е най-ниското. Кърти плочките и лепи нови, така, че сифонът да остане най-ниско. Мисля, че това е по-евтино решение от душ кабина и маркуч :? ...има плочки от порядъка на 8-10 лв. за квадрат...трябват ти едва ли повече от 5-6 квадрата.
jekasus - майстор
Да сложиш само корито от душ-кабина - файда няма, пак ще имаш локви. Или душ-кабина, или прагче между тоалетна и мивката.

Всъщност в повече случаи строители пускат една тръба ф50 към душа и тя да е под плочките, но дали е така при теб :?
Апартамент със същото расположение на горния (долния) етаж,за да видиш как е при тях?
plo4kata - специалист
според мен сифона трябва да е центрован,освенче трябва да е най-ниско...
svr
За мен е сигурно, че трябва да има сифон точно под душа, пък дали в корито, дали без корито не е толкова от значение. В баните където сифона е под душа и има достатъчен наклон, всичко е ок. Сега сифона е много далеко, наклона е малък и докато стигне водата до там, се разлива наоколо в цялата баня.
Има ли начин да се разкърти пода и новия сифон някак си да се свърже към тръбата на стария? Тя е в посока към тоал. чиния.
toni_g79 - специалист
По-добре да не къртите нищо,че както сте под наем да ви не изкърти вас собственика :lol:
svr
Ако намеря решение, ще му предложа. Мисля, че ще се навие. Очаквам някакви съвети или направо направо някаква оферта, ако има майстори, дето се занимават с това тука. От Пловдив съм.
EDI - майстор
Едно прагче между сифона и шкафа ще реши проблема с локвата бързо и безболезнено и няма да е скъпо.
masterval - майстор
Сифонът работи ли? Май е запушен малко?
За да се събира езеро чак под шкафа, не се оттича, а после идват наклоните... Първо пробвай със сода каустик.
bisplus - специалист
Така като гледам как сифона е сложен на 2 плочки мога да ти гарантирам, че най ниската точка е точно под шкафа.

Тема "Решение за локвата в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: