Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jdraganchev - специалист
smlxl написа:
bridge написа:
За по 4-5лв от практикер и бриколаж съм купувал. За марката не знам, последното беше само в пликче.
Бях почти сигурен, че нещо такова ще напишеш. И защо? Няколко пъти по 5 лв и да си беше купил най-скъпия маркуч до сега, като разбира се си спестяваш толкова много главоболия, билетчета за градски транспорт или бензин до Практикер/Бриколаж. Защо не проумеете, че вие сами ги карате да продават боклуци, защото има кой да ги купува, а после се оплаквате. Специално в Практикер съм виждал доста маркови неща на щанда за душове. Защо поне веднъж не си купи нещо марково?........ :wink:
Абсолютно съм съгласен! и аз минах през етапа да се сменят на 2-3 месеца. Пред-последния беше силиконов, но както казва BAlexandrov е твърд. А той е твърд защото е предвиден да се ползва с душ, на който се върти основата. Този живя около 5 години, доста активно ползване.
Като купувах последния исках да е Видина, отидох в Бриколаж но нямаше. Затова купих тяхна марка, двойноброниран...... за 40-50 лева, с 5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ =D> и си пазя касовата бележка ако се наложи да се възползвам. в момента е на 1 година и няма вид за приближаващ край на живота.
torbalan - Дървен философ
по квартири като съм живял съм купувал най-различни...
на видима са същите китайски боклуци, като останалите...
само опаковката им е по-хубава (поне тези, на които аз съм попадал)

до сега единствено този с батерията, който ми дадоха, има вид да е по-здрав от останалите...
но ще видим :)
ebahti - майстор
Аз в апартамента преди да го продам бях сложил 1 дълга мека връзка-нема късане,само че е малко твърда :-D
bobyl - специалист
Виж това:
http://www.marden-bg.com/?town=%D0%BF%D ... 301&type=t
Италиански , качествен , изпробван
vasilevn - специалист
Като си купуваш от тези на Видима си вземи от B964950AA или B964951AA защото те са с двойна оплетка и са изключително здрави и надежни. Другите са с единична оплетка и са по слаби. А иначе разликата между горепосочените два модела е че първия е с дължина 1,5м. а втория е с дължина 2м.
smlxl - специалист
Честно да Ви кажа не разбирам някой като каже купих си това или онова на еди коя си марка и то се разпадна. Дали не вкарвате хората в заблуждение по този начин, като спестявате примерно, че сте си купили нещо марково но от най-съмнителния магазин в квартала, защото примерно ви е домързяло да посетите някой официален дистрибутор. Нали не мислите, че само аз от цяла София попадам на най-качествените бройки и за всички останали остават някакви разкапляци. Хайде по сериозно. Опитвам се да Ви кажа, че като купувам нещо внимавам от къде го взимам и си събирам малко парички, защото ми е пределно ясно, че няма как нещо за 3 лева да издържи 30 години. И хич не съм от хората дето хем това им е ясно, хем идват и ронят крокодилски сълзи, че са ги излъгали, като самите те са знаели, че ги лъжат. Много се поблазних и аз от мисълта да си купя Хилти(такъв беше надписа) от едни цигани в центъра за 120 лева. Най-вероятно щях след няколко дни да пиша тук как Хилти са боклуци и прехвалени като Ви спестя обаче фактите около покупката. Аз обаче предпочетох още една година да карам без перфоратор и като си събрах пари си купих чисто нов на Спарки. Първи приятелчета сме си вече пета година. Никакъв проблем. Никакви дефекти. Много съм доволен. Купен от Бриколаж. Не от някакво специално тайно място. Просто знам кое колко струва и от къде да си го купя. Научете се и Вие така да правите и няма да имате неприятни изненади.
torbalan - Дървен философ
ти да не мислиш, че купувам семителни батерии и другите джнджурии от циганите по центъра?

аз също пазарувам от нормални магазини...

но единствената съществена разлика, която откривам между китайските и видимските стоки, е в цената...
Йорданов2 - специалист
Разликата бих предположил, че е в този детайл, който се навинтва отгоре на смесителната батерия. На снимката в началото на темата е най-горният елемент от маркуча.
Та, на Видима това е стругован детайл от никелиран месинг. Китайските и турските са от нещо тънко, което дори с пръсти като стиснете то поддава. Аз поне в това виждам външната разлика. Другият, който е към самата слушалка, също е стругован, но разликата при него не личи толкова. По това се поднава, иначе качествената оплетка и цялата изработка си проличават с времето.
След като смених за две години 2-3 маркуча от 4 до 7 лева, най-накрая попаднах на 2-метров видимски за около 15 лева и до днес го ползваме по 5-6 пъти на ден вече над 5 години.
Тази разлика се наблюдава и при холендровите гайки на смесителите от КНР - огъват се с пръсти!
Georgi_G - специалист
Аз си купувам от фирмен магазин на Видима, цена мисля, че последно бяха в порядъка 10 - 20лв, с една година гаранция.
Ако нещо стане, с бележката в магазина и го сменят.

Единият ми издържа 6 години и се скапа, но причината беше, че малкия започна да се къпе сам. Втория вече две години няма проблеми.
kotyo - специалист
На тези с двойната оплетка даже е 2г. гаранцията, но... в гаранционните условия изрично пише, че не включва разплетена броня, тъй като може да го постигнете и с едно непремерено движение. Реално гаранцията е за маркучето вътре.

Аз продавам такива нещица и смея да твърдя, че 99% от маркучите са китайски. Няма Видима, Няма това-онова. Имам клиенти, при които и най-качественият маркуч устисква максимум два месеца.. просто дечицата им са малко лудички. При коректна употреба средно качество маркуч изкарва около 5г. Та така..

Тема "Търся читав маркуч за душ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: