Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
John Deere - помощник
килер.
Но до там няма никаква инфраструктура - само ток :(
Ако имаш някаква идея?????
chapara - майстор
chapara написа:
Какво се явява помещението в дясно от входната врата ?
Оф ,и аз питам ,но пък и ти ми отговаряш.Исках да кажа в ляво,но явно сме се разбрали :-D ,От ляво на дясно стаите :?:
John Deere - помощник
Изпращам една 3Д катинка, от нея най-добре ще се ориентираш за това, кое-къде е!
Пък ако има нещо за дооточняване - давай! :supz:

Прикачен файл

apartament_3D.jpg
3D разположение
apartament_3D.jpg (100.65 KиБ) Видяна 4265 пъти
prince - напреднал
Тоалетната чиния може да се изнесе на мястото на мивката, тя съответно, преди т.чиния или на мястото на пералнята, а последната в задното помещение, като трябва да се изолира от водата с параван или вграждане (подобно на прикачения файл, горните 2 примера).
Може и душ кабината, по същия начин, като картинката да се направи.

Прикачен файл

primo2.jpg
primo2.jpg (84.03 KиБ) Видяна 4221 пъти
pif4o - специалист
Що само не размениш местата на тоалетната и мивката, така някои ако го напъне няма да трябва да те чака да се изкъпеш :) обратното търпи отлагане :) Или както по горе един колега предложи:тоалетната на място на мивката, мивката отсреща при пералнята с плот и тя от долу. Така банята остава цяла. И не се оплакваи от размери да ти покажа ли аз в кво нещо правя баня и тоалетна :mrgreen: място имаш бол :)
John Deere - помощник
Колега, "пифчо", Аз точно за това съм пуснал тая тема - кой с каквото може да помага. С идеи и предложения и Ъкъл :?: :)
Давай да видим, ти как си си решил проблема с място, че на мен ми се изчерпиха идеите.
pif4o - специалист
При мен е мноо крива хава, банята и тоалетната са ми реално с размер на душ кабина :mrgreen:
Ето тва на снимката дето го виждаш е широко 80 в тясната част 100 по широката и е дълго 3 метра, а кажи му за ко става :) ни мивка да сложиш ни нищо. И все пак вътре оставих един душ захранен от боилера под мивката в кухнята напълно достатъчен е за лятно време да си хвърлиш един душ благодарение на термостатичната батерия дето много икономично харчи топлата вода. Но реално прецених че това за баня нестава, като сложа и боилер вътре и става ужаш щото е и ниско към 230см. Та накрая се принудух да направя втора баня в едно помещение което си беше чуден килер и място за инструменти (къщата е стара и поне стаите са големи и имаше къде да се задели за баня та до де нямах за баня сега имам една и половина :) )
Но при теб маи наи удачния вариант е да изкараш моноблока извън банята. Хубаво щеше да е тая стена ако не беше вдигната да я изградите още на вътре към банята и сухото помещение да ти стане по голямо ама сега ще трябва да се съобразиш с размерите. и пак имаш място в сухото да си сложиш мивката до пералнята и отсреща гърнето, ако искаш пък си сложи мивката на място на гърнето в банята. А и още нещо, тая външната врата ако я напраиш плъзгаща няма да се съобразяваш с нея че се отваря на вътре или пък ако се сложи врата с външно отваряне.

Прикачен файл

preview.jpg
preview.jpg (8.8 KиБ) Видяна 4114 пъти
pif4o - специалист
поиграх си малко с твоите помещения ама мноо кофти тая пералня, на дясно опира до вратата на банята на ляво пък входната врата ще опре в нея нея , я виж сложил съм на две места мивки как ти се вижда. Даи точни размери на лявата стена с вратата, да видим тая пералня ще пречи ли.

Прикачен файл

drug0155.jpg
drug0155.jpg (28.61 KиБ) Видяна 4111 пъти
chapara - майстор
Добри идеи на Пифчо,но за мен пералнята трябва да излезне от тези помещения ,примерно в кухнята,дори и за по дългият и живот.Та като стана дума за кухнята,все ми се види ,че сегашното и място не е подходящо.По добре би се получило ,макар и малко поизтъркано,хол-трапезария-бокс в средното помещение с преходна спалня ,на мястото на сегашната кухня.И така две спални.Междинната стеничка пада.Става една голяма баня.От ляво започват структури с мивка и с чиния ,следва готин параван мат, от сорта на Равак зад който е банята.Преди години правих такова нещо ,но за съжаление снимки няма :?
pif4o - специалист
Тои човека си е направил банята вече ние го мислим :)

Тема "Идеи за преустойство на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: