Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Гост
Бихте ли публикували статия за казанче за вграждане. Мерси предварително
по повод малките бани/тоалетни и почти математическите изчисления за тяхното обзавеждане, много се надявам някои да ми даде съвет как да си намеря тоалетна чиния+казанче, които да не ми изяждат 65 см. Обикновено, вграденото има 15 см. конструкция+50 см висяща чиния. Моноблока е пак 65 см. Това обаче направо ме съсипва като разстояние. А идеята с казанче качено по-горе не ми допада. Може ли някои да помогне от вас разбиращи хора?
Spokoiniq - майстор
Данчо, чинията е сметната и стандартизирана по доста задници преди доста време, по-къса НЕМА да стане :lol: Ако ти се набиват пари и имаш място за вградено казанче барабар със стойката за висящата чиния и тн, това е най-пробраното решение.За рисковете при вградените казанчета мога да ти говоря много, но ако ги избереш си купи повече плочки за резерва :lol:
Идеята ми е следната:
Трябва да изравня стените и да прикрия тръбите за водата (аз съм на бетон и няма как да ги вкарам вътре). Вместо да пълня с хоросан 3-4 см, зад арматурата на казанчето няма да слагам мазилка. Така пестя 3--4 см, и чинията ми ще бъде-60 см.
Три неща много ме притесняват:
1. Безбожно много пари за висяща чиния (4те см. много ми трябват, освен ако не искам да правя циркови изпълнения докато се къпя)
2. Вградено казанче-умирам, че постояно ще разбивам плочки за да го оправям
3. Дали да не прежаля естетиката и да не си купя моноблок, пък каквото и да става, аз съм спортист и гъвкав-ще се събера някак си.

моля помогнете.
крум - специалист
Нашето решение:
Тоалетна чиния Идеал Стандарт Сан Ремо 48 см, цена около 160 лв.
Казанче за вграждане Грое. 14 см по схема, според мен ще влезе и на 12.
2х1.25 см гипсокартон за облицовка на стената (т.е. между тоалетната и казанчето.
Към това с къртенето за момента съм страшен скептик, а и някак си не ме притеснява да изрежа гипсокартона и да сложа нов лист само на казанчето - така или иначе 2 профила се монтират от двете страни на казанчето, така че ако ще се реже, ще е само за него.
Супер, мерси много,

само не разбрах като облепиш казанчето с гипсокартон, върху него слагаш плочки, нали? Мисълта ми е, да го обшия така, че без проблем да демонтирам предната част на обшивката, заедно с плочките. За целта, дали да не очертая обшивката с лайсни, които не са залепени а само да прикрепени-какво ще кажеш?
крум - специалист
Аз лично съм сложил плочки само там, където ще се мокри - т.е. в душкабината.
А и както казах, за мен е излишно притеснение - вече веднъж бърках през отвора за бутона - сменях входа на тръбата. Не ми се вижда нито трудно, нито невъзможно да се направи ремонт от там. Ако нещо се счупи върте по пластмасите, тогава идват големите проблеми. Ама не можеш вечно да живееш с притеснението, че някоя саксия ще ти падне на главата - тогава по-добре не се захващай да ремонтираш нищо - винаги ще има вероятност да се счупи новоремонтираното и да няма смисъл от ремонта.
като се надува коя да е от двете тръбички трябва да има ход на клапана нагоре.
ВНИМАНИЕ: ако направите както мен и мойта, и разнасяте на ръка гроето из София, докато се приберете у вас, има голям шанс да му се размести едно малко гадно лостче, имащо отношение към 1/2 функцията - половин вода дето е.. Та за да не става така полекичка, даже тест на място преди да се дадат парите. Иначе 30 лева е да дойдат от сервиза, и да ви кажат че не било "МОНТИРАНО" както трябва, и да ви го разглобяват-сглобяват докато го уцелят да работи.

аз лично не съм доволен от винтовете+дюбелите за монтажа (към стената и пода) на гроето.

Тема "Казанче за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: