Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mim - специалист
1 моп след всеки душ е най-евтиния и безболезнен вариант
под наем аз не бих правила нищо, абсолютно нищо! освен ако не се договори на 4 очи нещо с хазяина и се приспадне от наема
svr
EDI написа:
Едно прагче между сифона и шкафа ще реши проблема с локвата бързо и безболезнено и няма да е скъпо.
Прагче, ако се сложи, ще направи областта около сифона много недостъпна за чистене, а и чинията остава в наводнената област, а аз искам да е на сухо, както трябва.
А иначе сифона не е запушен, оттича се нормално.
Стелко - специалист
колега като гледам банята е малка, как очкваш да се къпеш и да не се намокри цялата, единственото решение е да изкъртиш всичко, сифона да се премести под душа и да се отдели с праг от тоалетната чиния и шкафа. само така ще имаш сух под в останалата част от банята
svr
Стелко написа:
колега като гледам банята е малка, как очкваш да се къпеш и да не се намокри цялата

Ама и по-малки бани съм виждал, където изобщо никаква вода не се събира, щото са правени както трябва.
Стелко написа:
единственото решение е да изкъртиш всичко, сифона да се премести под душа и да се отдели с праг от тоалетната чиния и шкафа. само така ще имаш сух под в останалата част от банята
Под "всичко" имаш предвид пода, нали? А иначе това преместване на сифона би ли ми разяснил как може да стане?
bisplus - специалист
Като гледам качеството на лепене съм склонен да си мисля, че е възможно тръбата за оттичане да е сложена с обротен наклон или поне на кота 0, и това да не позволява добро оттичане.....ама това само като гледам. Тоалетната чиния също оказва отрицателно влияние на правилно оттичане. Щом казваш, че ШЕФА може да се съгласи на ремонт му предложи да се развали този пакет който скрива тръбата за тоалетната (и без това са забравили да му сложат лайсна) и да се направи нов в който да се монтира вградено и казанче и тоалетна чиния за монтаж на стената. По този начин няма да се ограничава пътят на водата към сифона и може да минеш само с едно перде.
me_against - специалист
Аз пък като гледам снимките, си мисля, че първо начално моноблока е бил на сегашнато мястото на душа (вижте в какъв пакет е скрита отходната тръба). Сифонът е на правилното място, просто при пренареждането на банята не е помислено за твоя проблем. Да ти кажа често, нищо не можеш да направиш сега. А де се реши проблема - с много пари. След къпане с един мон, както писаха по-горе и това е.
Стелко - специалист
да само пода имам предвид, демонтираш тоалетната чиния, изкъртваш стария сифон и останалите плочки от пода, проследяваш и подменяш тръбите(нищо чудно и част от куфара да трябва да се изкърти) с нужните наклони,замазка, хидроизолация (ако искаш), лепене на теракот, фугиране и т.н , с две думи имаш няколко дена работа, трябват и малко пари естествено :-D
jekasus - майстор
Ще изчакам още малко за скъпи предложения и ще предложа по-евтин вариант :-D
Krelion - специалист
Стелко написа:
колега като гледам банята е малка, как очкваш да се къпеш и да не се намокри цялата, единственото решение е да изкъртиш всичко, сифона да се премести под душа и да се отдели с праг от тоалетната чиния и шкафа. само така ще имаш сух под в останалата част от банята
Демонтаж на тоалетна чиния,къртене,преместване на сифон-120лв.
Време 1,5-2 ч.В Пловдив,може да е по-евтино.
4-5кв.м.плочки+къртене+лепене-200лв.Време-2дни.В Пловдив,може да е по-евтино.
Весели Празници!
И нема да се плашиш.
Здравейте на всички. И аз имам същия проблем с локвата. Вчера излезе "майстора" от банята. Всичко ново, всичко що годе добре, но и една локва на пода. :x Какво да правя? Не искам да остане така. Може ли да се изкърти само пода или няколко плочки, за да се поправи докато е още прясно. Дали ще се счупят плочи и от първия ред долу на стената? Как да постъпя? Не ми се търчи след всяка баня с мопа, ужас!

Тема "Решение за локвата в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: