• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
MamaMy - майстор
Тоалетната ми вече е монтирана правилно. В комплекта който купих, имаше дюбели 10мм. Дюбела се слага на пода, а през чинията минава само болта. От горната страна на болта има декоративна капачка. Използвах санитарен силикон, а ми хартиса уплътнението. Явно има различни варианти.
piron45 - майстор
Според мен си е необходимо дюбела да е с шапка която да ляга върху отвора на чинията.Така болта няма да има директен допир до порцелана и има по малка опасност да се спука чинията при натягане. Да знаеш че метал и порцелан хич не се понясат :lol:
MamaMy - майстор
Taka де. Това и исках да напиша. Става дума, че самия дюбел е къс и си остава само в плочката. На болта има една пластмасова шапка на която се защипва декоративното капаче.
pavka - специалист
MamaMy написа:
Тоалетната чиния ми е лепена само с теракол
Да Ви споделя,че може да е от полза.
Съседи ме помолиха да им монтирам тоалетно казанче.
/имам инструменти,а из къщи тези дейности си ги върша сама/
Покрай казанчето в движение ме помолиха да им сменя и тоалетната чиния.
Старата беше залепена точно с цимент и течеше.
/мислеха,че е пукната/
15 мин ги убеждавах да "изкъртят" цимента.Направих шаблон,изрязвайки
отвора за канала/долно отичане/ и маркирах 2-та отвора за дюбелите.
Центрирах шаблона спрямо фугите.Пробих отворите за дюбелите.Монтирах
тоал.чиния и оп - протече ! :?
Проблемът беше,че не бях сложила PVC тръба .Канализацията беше на
нивото на пода.Подведох се по предишния "майстор".
Демонтаж,удължаване на канализацията с 10 см и пак монтаж.
Съжалявам,че не снимах.
icemans - специалист
Аз ще възкреся тази тема малко! Та, имам моноблок със всичките му необходими материали, УЖ! Има си уплътнение което се слага под тоалетната чиния - трябва ли да го лепя с нещо към чинията или не. И още нещо - по-добре ли ще е ако двата отвора за болтовете се направят в самите фуги м/у плочките а не в самите плочки - т.е. кое е за предпочитане?!
Фло - специалист
шоп написа:
MamaMy написа:
Обърна чинията на обратно, забърка теракол и я запълни и заравни отдолу. Тя си е с задно отичане. Така запуши и дупките за дюбелите. Сега ще трябва да ги пробивам отново.

малеееееееееее за такъв монтаж не бях и сънувал. Този майстор ти е преебал чинията:-(
Така се прави,пълни се кухината отдолу със циментов разтвор ,когато има вероятност през зимата да замръзне водата във S-а ,да не отлепи дъното на чинията.
vesel - специалист
То производителят на кенефите изрично е казал да не се лепят с цимент и флексови лепила. Но няма кой да чете! :toimonster:
icemans - специалист
Та въпросът на "възкресената тема" беше:
icemans написа:
Има си уплътнение което се слага под тоалетната чиния - трябва ли да го лепя с нещо към чинията или не. И още нещо - по-добре ли ще е ако двата отвора за болтовете се направят в самите фуги м/у плочките а не в самите плочки - т.е. кое е за предпочитане?!
Мисля, че спорът за лепилото е решен още преди една година по това време. Днес обаче забелязах, че нямам в комплекта уплътнение както написах по-горе - има едно ама е за друго. Моноблокът е на Видима. Ако направя шаблон на чинията отдолу и купя уплътнение трябва ли да го лепя със силикон или не? И трябва ли изобщо уплътнение?
chapara - майстор
icemans написа:
Та въпросът на "възкресената тема" беше:
icemans написа:
Има си уплътнение което се слага под тоалетната чиния - трябва ли да го лепя с нещо към чинията или не. И още нещо - по-добре ли ще е ако двата отвора за болтовете се направят в самите фуги м/у плочките а не в самите плочки - т.е. кое е за предпочитане?!
Мисля, че спорът за лепилото е решен още преди една година по това време. Днес обаче забелязах, че нямам в комплекта уплътнение както написах по-горе - има едно ама е за друго. Моноблокът е на Видима. Ако направя шаблон на чинията отдолу и купя уплътнение трябва ли да го лепя със силикон или не? И трябва ли изобщо уплътнение?
Не трябва :!:
gogo1113 - специалист
Гарнитурата под чинията не поема неравностите в подовите плочки така, както силикона. Освен това понякога малки части от нея остават да стърчат тук-там, което е грозно. Санитарният силикон е най-доброто решение за уплътняване към пода.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "поставяне на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: