Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Vremenen - помощник
Колеги, ето какво точно се чудя дали да направя: значи банята, която ще обзавеждам е малка (2,51кв.м./2,58м. вис.). Избрах си какви фаянсови плочки ще му сложа - моделът е "Реджина-кафява", а тук може да се види

http://www.jessica.bg/bg/creators/KAI/seria/redjina/

Реших да поставя плочките хоризонтално, а не вертикално, защото банята е малка и по този начин ще се създава оптическа илюзия за по-голямо пространство. Подът реших да бъде с по-светлата плочка, заради евентуалния варовик, който може да създава проблеми по-нататък. Това, което не мога да реша е дали да наредя плочките в класическия вариант - да кажем с 2-3 тъмно-кафеви плочки отдолу, след това фриз и след това светло-кафеви плочки догоре. Алтернативата е да ги наредя както се вижда на снимката по-горе. В по-голямата част да сложа светли плочки, а на мястото на душа и мивката да сложа по 2 реда тъмно-кафеви плочки (на ширина това са 2x40=80см., при положение че стените са 1,71/1,47).
Как бихте ми препоръчали да ги наредя, защото двоумението ми е голямо?
Поздрави!
chapara - майстор
Гледай поне мивката да не застъпва прехода тъмна/светла плочка.Това ,че мислиш хоризонтално е правилно.Може да пораздвижиш нещата с вертикални ивици от двата цвята.
Vremenen - помощник
Да, може с вертикални ивици. Има едни фризове с ромбчета, които могат да се поставят вертикално. Самият фриз е светло кафяв, а вътре има тъмно кафеви ромбове, т.е. ще има добро преливане и ще изглежда добре. Ще гледам да не се застъпва мивката, там където се преливат, но има друг проблем - колко фриза да сложа? Защото 4 са прекалено много, може би 2 ще са оптимален вариант. Другото е, че обмислям вариант, ако ги наредя класически - отдолу тъмно кафеви, а отгоре светло кафеви, наредени хоризонтално с хоризонтален фриз. Така дали ще изглежда добре? Защото обикновено хоризонт. фриз се реди при вертикални плочки, а при хоризонт. плочки не знам дали ще изглежда добре. А иначе размера на плочките е 25x40 и мисля, че е подходящ вариант за хоризонтално разполагане.
рашкета - специалист
Абе фантазия му е майката.

Прикачен файл

b1.jpg
b1.jpg (63.98 KиБ) Видяна 8037 пъти

Прикачен файл

b2.jpg
b2.jpg (58.08 KиБ) Видяна 8037 пъти

Прикачен файл

b3.jpg
b3.jpg (61.7 KиБ) Видяна 8037 пъти
chapara - майстор
Тъй си е -фантазия и мислене , инак нищо не помага :wink:
jekasus - майстор
А когато жената почва да мисли, без да я спре някой :lol: :lol: :lol:
Vremenen - помощник
Доста объркано ми стана честно казано. Харесва ми банята, която показа рашкета, обаче вече се чудя дали малката баня няма да изглежда прекалено тъмна с тези тъмнокафеви плочки. Другият проблем е, че ако ги наредя хоризонтално няма да има как да сложа хоризонтално фриз, защото фризът е направен за вертикално редене и трябва да го сложа вертикално, а така не ми харесва.

Някой познава ли добър фаянсаджия от Русе? Просто каквото и да гледам, стигам до убеждението, че е добре да го видя как е направено цялостно и след това вече да реша дали да го правя. В смисъл трябва да искам да ми направят 3D модел на банята.
рашкета - специалист
Абе пич нямате ли таферни магазини по Русе????Всеки уважаващ себе си магазин трябва да ти направи проект.Досев? Сима? и много други има.Върви до Варна.Не е бог знае колко км.А фризове има и на 40см на КАЙ.

Прикачен файл

фриз.jpg
фриз.jpg (42.16 KиБ) Видяна 7824 пъти
alonso - напреднал
Vremenen, не е задължително фриза да е вертикален, спокойно можеш да си го направиш хоризонтален, въпреки несъотвествието по размер ;) Не знаеш ли, че се реди с размината фуга? ;) Седи супер, аз така си го направих...
alonso - напреднал
И в допълнение - по-добре бягай от плочките на KAI за баня. По-криви плочки на пазара няма! По-добре дай малко повече за плочки, но да са читави, че после ще виеш на умрело.

И аз се бях запътил да взимам от тях, заради цената, но добре че се отказах. В крайна сметка взех гранитогрес на KAI (Тектоник графит 45x45) само за антрето. Еми,... разликата между скъпите ми плочки в банята и тези на КАИ в антрето е от небето до земята. KAI-ските хем са криви, хем имат разлики в размерите (по 2-3 мм).

За банята не прави компромис, щото на стената лъсва всеки дефект.

Тема "Идея за банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: