Привет на всички,
имам нужда от съвет относно ремонт на баня. Като цяло нещата,
които четох относно ГК или замазката като дискусия - кое е по-добро
и кое не , опират до начина на изпълнение. Поправете ме ако не съм разбрал нещо
правилно. Доколкото разбирам при направата на баня от ГК трябва да се следва
следната схема :
1) Взима се ЗЕЛЕН ВЛАГОУИСТОЙЧИВ ГК. (не ми е много ясно каква е разликата с водоустойчивия)
2) Закрепя се към стената чрез профили или по метода с кюфтетата.
3) Слага се втори слой гипсокартон пак от същия - за да се постигне по-добра здравина.
4) Грундира се - доколкото разбрах това е пожелателно, но не е задължително
5) Слага се ПВЦ мрежа и се шпакловат всички стени,ъгли(външни и вътрешни) с ТЕРАКОЛ.
6) Слагат се хидроизолираща ленти(мисля че бяха такива) по фугите и между стените и пода.(някъде четох и за хартиени ленти, но не разбрах каква е точно разликата, ако може да ми поясните) и след това се шпакловат отгоре.
7) Всички стени и пода се мажат 3 пъти с хидроизолираща смес.
Лепят се плочките.
Искам да ви попитам дали е това е реда, дали пропускам нещо и ако да, какво е то. Също м-ду стената
и ГК дали трябва ли да има вата. За закрепяне вероятно метода с кюфтетата ще се използва.
Мерси предварително за отговорите.
имам нужда от съвет относно ремонт на баня. Като цяло нещата,
които четох относно ГК или замазката като дискусия - кое е по-добро
и кое не , опират до начина на изпълнение. Поправете ме ако не съм разбрал нещо
правилно. Доколкото разбирам при направата на баня от ГК трябва да се следва
следната схема :
1) Взима се ЗЕЛЕН ВЛАГОУИСТОЙЧИВ ГК. (не ми е много ясно каква е разликата с водоустойчивия)
2) Закрепя се към стената чрез профили или по метода с кюфтетата.
3) Слага се втори слой гипсокартон пак от същия - за да се постигне по-добра здравина.
4) Грундира се - доколкото разбрах това е пожелателно, но не е задължително
5) Слага се ПВЦ мрежа и се шпакловат всички стени,ъгли(външни и вътрешни) с ТЕРАКОЛ.
6) Слагат се хидроизолираща ленти(мисля че бяха такива) по фугите и между стените и пода.(някъде четох и за хартиени ленти, но не разбрах каква е точно разликата, ако може да ми поясните) и след това се шпакловат отгоре.
7) Всички стени и пода се мажат 3 пъти с хидроизолираща смес.

Искам да ви попитам дали е това е реда, дали пропускам нещо и ако да, какво е то. Също м-ду стената
и ГК дали трябва ли да има вата. За закрепяне вероятно метода с кюфтетата ще се използва.
Мерси предварително за отговорите.