• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте ,очертава се леко ремонтче на банята вкъщи и ми трябват малко съвети.Плочки в банята има лепени по стените от преди 1 милион години ...доста са очукани и стари,някои са напукани и цвета са си загубили обаче не ми се занимава да ги къртя пък да лепя наново.Искам само да налепя пода ,който е застлан с мозайка от тия старите, кафявите и е мноого грозно.Плочките по стените не почват от пода ,а някъде от 1 плочка по-нагоре.Размерите на пода са 2.40 на 80см като вътре слагам и мястото на тоалетната чиния.Пода не е равен ,а се свлича към канала ,което не знам дали е проблем Crying or Very sad ?!?Моля предложете ми размер на плочките (старите са 15/15) и кажете колко горе долу ще ми струва лепенето Confused + плочките ...абе всичко ,което трябва да се закупи и майстора?

Също така искам съвет за тавана.Плочките по стените не стигат до горе ,стърчат тръби на всякъде ,а тавана е варосан обаче от много влага в старата сграда и непрекъснатото къпане започват едни проблеми с мухъл и какви ли не петна навсякъде.Предложете какво да направя?Да варосам наново?
ако искате мога да постна и снимки.моля ви дайте съвети ,защото е критично :cry: :cry:
крум - специалист
Снимките винаги помагат за по-точни препоръки и идеи.
Поствай, пък ние ще умуваме.

Снимай и как пода не е равен и се свлича към канала. Ако правилно съм разбрал, имаш зададен наклон на пода. Това е по-скоро хубаво, отколкото лошо - няма да ти се налага ти да го задаваш. Колегите във форума съветват, че винаги е хубаво да се смени сифона. Вземи го под внимание
sirko - специалист
Аз на твое място бих сменил сифона и водопровода за чиста вода както разбрах сградата е старичка както и водопровода, тавана с ГК, пода и стените с плочки, размерите са твой избор
За цени няма как да ти дадем мнение защото има плочки от по ~10лв./м до към ~50лв./м цените на майсторите вървят към 15лв./м за лепилото трудно ще се изчисли зависи колко са ти прави стените
Плочките може и да не ги слагаш до тавана става като аквариум /според мен/ където няма плочки боядисвай САМО с боя на доказани производители
П.С. И последно махни старите плочки недей да лепиш нови в/у тях
успех и дай някоя снимка
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=188554&photo=1

ето тука снимки

а иначе не искам да махам старите плочки ,нито да лепя върху тях.просто искам да налепя и по пода и се чудя какво да правя с тавана :?
крум - специалист
"Албумът е личен".
Иска парола.

Аз в банята съм увиснал един гипсокартон (окачен таван). Така най-лесно свалих височината (банята вече не прилича на коридор) и си спестих измазване на тавана. Тръбите също можеш да облечеш с ГК
крум написа:
"Албумът е личен".
Иска парола.

Аз в банята съм увиснал един гипсокартон (окачен таван). Така най-лесно свалих височината (банята вече не прилича на коридор) и си спестих измазване на тавана. Тръбите също можеш да облечеш с ГК
готово можете да ги видите сега :)

аа за обличането на тръбите е добра идея ,но като видиш какво тръба си имам ще паднеш.

иначе имам и една дупка в стената издълбана в плочките ( не знам защо :? ) ,но предполагам ,че е било нещо с тръбата ,която се вижда (има снимка) и там кажете какво да правя ... цимент и плочки ? :shock:
Emerald - модератор
Без къртене няма да стане. Първо, тази мозайка трябва да се разбие ако искаш да лепиш плочки без да правиш "цигански истории" с наслоявания. После...с този мухъл историята е много сериозна. Имаш течове някъде които трябва да откриеш и елиминираш, защото каквото и да правиш, мухъла ще си се появява отново (има ясно говорещи за теч кръгове около тръбите). Освен това, мухлясалата мазилка трябва да се премахне изцяло, т.к. в нея вече има спори на мухъл, които ще продължат да си се размножават. Съответно всичкото това го дишате и е изключително канцерогенно и вредно за здравето. Като изкъртиш всичко, откриеш и премахнеш теча, правиш добра санация и си готов за новата мазилка и плочки съответно.
крум - специалист
Лесният и бърз начин:
Изчистваш всичко, спираш течовете, ако има, вземаш си една хубава боя, освежаваш и ползваш така. Можеш да направиш тръбите цветни, прозорците - също, казанчето и то може да стане весело. Използвай ярки цветове - примерно червено за тръбите, жълто за над плочите и тавана. И боите да са наистина качествени (опитал съм Дулукс и Куин - стават и двете).
За плочките - ако има някъде спукани/счупени, вземаш парчета от цветни плочки и правиш апликации. Пода не го пипай!.
Така с цветове ще превърнеш недостатъците в декоративни елементи.

Трудният начин: къртиш всичко, сменяш водопровода, правиш на ново.
Време за втория начин - от месец до година и повече, в зависимост дали ти ще го правиш или бригада.

Това е, което аз виждам. Изборът е твой.
Emerald - модератор
Добре звучи круме, но няма да стане. За да оправи теча, вече ще трябва да кърти. Абсурд е да изолира причината без къртене. И после... ако ще колкото ще качествени бои да слага отгоре, когато мазилката е прогнила в мухъл, той пак ще избие на повърхността. Пък и замацан мухъла отгоре или не, спорите пак си ги дишаш.

Здравето преди всичко. Трудът на къртене и разбиване, и на качествена санация си заслужава за здравето на семейството. Със здраве икономии не се прави.
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на плочки по пода на малка баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: