• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Тани - модератор
Не цитирах и не се обърнах по име, защото писах веднага след тебе и би трябвало да се подразбира! Имам те за интелигентен човек и реших , че ще се сетиш ! Пък и нещо не работят цитатите , цветовете и емотиконките в момента . Не знам дали е само при мен проблема, че и мишката ми върти номера. Гипс в баня не се ползва! Гипскартона неслучайно е импрегниран от двете страни и фугите му се шпакловат с импрегниран унифлот! За дюбелиране на картон с пластмасови дюбели не ми се спори , но ако ми намериш производител , който го препоръчва ще те почерпя! Все пак тук се опитваме да даваме съвети , които са по някаква система! Технологиите -"това го видях на един обект" звучат несериозно. Аз смятам да не слагам въобще плочки в банята , но не искам да препоръчвам това решение на ВСИЧКИ! Определено има случай в които може да стане , но не ВИНАГИ! Същото важи и за твоето решение! Има прекалено много "но" за да се използва!
koleva83 - специалист
Тани написа:
Не цитирах и не се обърнах по име, защото писах веднага след тебе и би трябвало да се подразбира! Имам те за интелигентен човек и реших , че ще се сетиш ! Пък и нещо не работят цитатите , цветовете и емотиконките в момента . Не знам дали е само при мен проблема, че и мишката ми върти номера. Гипс в баня не се ползва! Гипскартона неслучайно е импрегниран от двете страни и фугите му се шпакловат с импрегниран унифлот! За дюбелиране на картон с пластмасови дюбели не ми се спори , но ако ми намериш производител , който го препоръчва ще те почерпя! Все пак тук се опитваме да даваме съвети , които са по някаква система! Технологиите -"това го видях на един обект" звучат несериозно. Аз смятам да не слагам въобще плочки в банята , но не искам да препоръчвам това решение на ВСИЧКИ! Определено има случай в които може да стане , но не ВИНАГИ! Същото важи и за твоето решение! Има прекалено много "но" за да се използва!

Виж сега. / моя бутон " цитирай " работи/ Благодаря учтиво , че ме смяташ за интелегентна и естествено , че се сетих.
Но...можех и да не отговарям. Нали ?
Аз нито съм майстор, нито строителен инженер, но ловя бас на крупна сума / примерно 1000 евро / , че мощните строителни фирми в София работят само с лепен гипсокартон и само по принуда на конструкция . Тухлите са ПЕРФЕКТНО иззидани / максимум 1 см вертикално или хоризонтално отклонение/ ВиК тръбите- вкопани. Само за разни шахти се правят " кутии" И кой знае защо никой не се притеснява от ГИПСОВОТО лепило / а не гипса/ зад влагоустойчивия картон...

П.П. Между другото във всеки соц панел фугите между панелите са пълни с ГИПС../ преди това хартии :mrgreen: /

Не ми се спори с никой- не съм в бранша. Мажете си..правете каквото си знаете. Аз просто изразих мнение и не смятам, че съм засегнала когото и да е.
Тани - модератор
Бутона цитирай при мен в момента работи само ако го натисна преди да съм започнал да пиша мнение, но след като почна (натинсна бутона "Нов отговор", не мога вече да цитирам).

Съгласен съм за баса! Но нека спазим моето условие, написано преди твоя пост!
Тани написа:
За дюбелиране на картон с пластмасови дюбели не ми се спори , но ако ми намериш производител , който го препоръчва ще те почерпя! Все пак тук се опитваме да даваме съвети , които са по някаква система! Технологиите -"това го видях на един обект" звучат несериозно.
По обектите масово не се спазват никакви технологии.Най-важното е да става бързо и евтино!
koleva83 - специалист
Тани написа:
Бутона цитирай при мен в момента работи само ако го натисна преди да съм започнал да пиша мнение, но след като почна (натинсна бутона "Нов отговор", не мога вече да цитирам).

Съгласен съм за баса! Но нека спазим моето условие, написано преди твоя пост!
Тани написа:
За дюбелиране на картон с пластмасови дюбели не ми се спори , но ако ми намериш производител , който го препоръчва ще те почерпя! Все пак тук се опитваме да даваме съвети , които са по някаква система! Технологиите -"това го видях на един обект" звучат несериозно.
По обектите масово не се спазват никакви технологии.Най-важното е да става бързо и евтино!
Това последното е майсторски чалъм, а не система. Пластмасови дюбели / както при топлоизолацията/ са цел да държат листа картон перфектно отвесиран докато стегне гипсовото лепило. Дори правят " фрезенк" в картона , за да не им пречи главата на дюбела после при лепене на плочките! Защото лепят тънко с максимум 5 мм гребен !

Не ми се спори с теб! Ако беше прав , че в баня гипс е недопустим, хиляди панели от соца нямаше изобщо да се предадат на обитателите! А те кво..плочки до някъде на панела и после до тавана ..блажна боя... :mrgreen:
Само не ми казвай, че и колор кита е недопустим за баня.. :mrgreen:
Ами колко семейства в България могат да си позволят окачени тавани Хънтър Дъглас или Армстронг ?
Въпроса е риторичен.
geniya - специалист
Ха наздраве :drinkers: Взехте май мухабет да правите а?На моя проблем!Измислих решение:Свалям плочките и .....блажна боя :mrgreen:
Или по-добре табелата "Продава се " и кой откъдето е...
koleva83 - специалист
geniya написа:
Ха наздраве :drinkers: Взехте май мухабет да правите а?На моя проблем!Измислих решение:Свалям плочките и .....блажна боя :mrgreen:
Или по-добре табелата "Продава се " и кой откъдето е...

Блажна боя на начукана мазилка.. :mrgreen:
Красота! Може да мине и за пръскана цветна...

:mrgreen:

Сега сериозно. Господине до сега Ви даваха акъл МАЙСТОРИ...и..стигнахте до продажба.
Бихте ли послушали ва банк една лаичка / вижте дългия ми пост преди следващия дето ФЛЕЙМЪР-ски ме уволняват/
chapara - майстор
Изображение

Умиргам, Вие сте луди,що ми трябваше размисли на глас Изображение
jekasus - майстор
Изображение
chapara, вашия град е най-лудия от всички села в България.
VLADO66 - майстор
geniya,при тебе явно има лошо стечение на обстоятелствата.Грабвай хубаво флексово лепило(марка няма да казвам заради евентуални полемики) и ги почвай.Както е казал шопа:Не мое да не мое.
geniya - специалист
Сега майтапа настрана.Свалих плочките ето и снимки:
Мнение на един човек разбиращ от тези работи е:
Да се обработи с бетон-контакт, и с хубаво флексово лепили след това и няма да има проблем.Според него розовия груд е проблема.
Чакам мнения.

Прикачен файл

110820121078.jpg

Прикачен файл

110820121074.jpg Плочката отзад!

Прикачен файл

110820121064.jpg Отлепени от стената!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "Отлепени плочки на цялата стена----помооооооощ!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: