• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iordigd - напреднал
Благодаря!
Снощи измерих наклона на плочките от ъглите на банята към сифона. Оказа се, че всеки ъгъл си има различен наклон. Там където е тоалетната човека, който е лепил старите плочки го е оставил с лек наклон за да няма голяма денивелация тоалетната чиния при монтажа. Единия от ъглите има денивелация от 6 см за 1,20м. разстояние. Чудя се като започна да лепя пода върху тези плочки да запазя ли тази денивелация или да я намаля, като повдигна малко сифона и изравня нивелацията на различните ъгли? Колко сантиметра е добре да се остави? Трябва ли като предишния майстор да оставя пода при тоалетната чиния по-равен или да го направя еднакъв навсякъде?
Не е нужно наклона да е еднакъв навсякъде, ако не ти пречи недей го поправя с лепило. Ако все пак решиш да го правиш изчакай 24 часа, преди да лепиш. Ползвай флексово лепило и остави фуги поне 3 мм.
iordigd - напреднал
Няма ли да стане, наведнъж да натрупам много материал за да изравня ниските места и отгоре да нареда плочките. Как мислите дали ще тръгне материала заедно с плочките към сифона. Мале - мале даже не ми се и мисли ако стане така. :?
chapara - майстор
iordigd написа:
Няма ли да стане, наведнъж да натрупам много материал за да изравня ниските места и отгоре да нареда плочките. Как мислите дали ще тръгне материала заедно с плочките към сифона. Мале - мале даже не ми се и мисли ако стане така. :?
Ако нямаш опит ще стане :-D
iordigd - напреднал
Мисля, че питайки започнах да намирам отговора сам. След като предишният майстор е издигнал най-много ъглите на пода за да не трупам много материал трябва да реда плочките на пода не диагонално, а направо. По този начин линиите за стичане на водата ще съвпаднат с най-ниските точки, а най-високите точки ще бъдат ъглите. Досега не исках да лепя плочките диагонално, защото няма да изглежда добре завършването при прага на пратата. По средата на прага ще минава линията за източване на водата и при 6 см. денивелация ще изглежда нелицеприятно.
  • 1
  • 2

Тема "Баня, кърпеж, плочка / плочка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: