• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
inian - напреднал
Харесва ми :) Въпроса е дали и как може да се събере в нашата малка баня такава вана (или каквато и да е) така, че да не е тясно и да може да се влиза :)
Emerald - модератор
inian написа:
Ама от ъгловите вани ли? Ще остане ли място за другите неща? А и така ваната ще е към 150см, много малка, по-добре ще е без нея :sad:
Ти какво си се шашнала така? Моята е 150 ако става на въпрос. И не е ъглова и прекрасно се лежи. На мъжа ми може и малко да му е късичка, но то и без това предимно аз я ползвам.
Ето ти вариант с вана във формата на капка с размери 90/160. Вратата плъзгаща се за повече пространство. Може малко да се наложи изместване вляво (така не разбрах там какво е разстоянието до вратата).

Изображение

Изображение

Изображение

Ето ти на 160 права. Леко изпъкнала я направих, но може да е и обикновенна права.

Изображение
st.vladov - напреднал
ето и примерно разпределение с твоите размери ( 180х160),ваната е с размер 150х 100 за да има разстояние ако искаш да поставиш и лира а умивалника е с нормални размери(60 см),но ако има и тоалетна несщата малко се променят и при всички положения ще е малко притеснено като място.Нямах време да добавя фаянс но това оставям на теб :o

Прикачен файл

banq.jpg
banq.jpg (102.56 KиБ) Видяна 8563 пъти

Прикачен файл

banq 2.jpg
banq 2.jpg (132.61 KиБ) Видяна 8563 пъти
inian - напреднал
Благодаря ви много! Емералд, не знам наистина какво съм се "шашнала" :-D просто ... една моя мечта става реалност и искам всичко да е съвършено :) Не знам дали ще ме разбереш, но аз цял живот съм си мечтала да имам дом, с хиляди идеи как ще го обзаведа и как ще изглежда. Сега, когато тази мечта е на път да се осъществи ... вече не знам кое е хубаво, кое е правилно, кое как да направя. Затова съм и благодарна, че ви има, с надеждата, че с ваша помощ ще разбера какво искам :-D .
st.vladov, благодаря ти за идеята, но както бях писала, ми се иска да има и тоалетна, т.е. тоалетната е задължителна, ваната е optional.
Разстоянието от стената до вратата в дясно е към 40-50 см, но така или иначе вратата ще се сменя и не е проблем да се измести, надявам се.
Искаше ми се и да попитам - какво ви е мнението за плочки навсякъде и може ли да се направи нещо друго. В галерията си харесах една баня, не знам дали е приложимо и в нашата това
Изображение
inian - напреднал
Аз си мислех за нещо такова ...

Прикачен файл

new6.jpg
banq
new6.jpg (18.62 KиБ) Видяна 8519 пъти
st.vladov - напреднал
ами в такъв случай мисля че разположението което емералд предлага е оптималният вариант :o картинкита която си постнала си мисля че с доста по-голяма квадратура но това не пречи и да се приложи и твоя случай макар че ще има промени.
Emerald - модератор
Искаше ми се и да попитам - какво ви е мнението за плочки навсякъде и може ли да се направи нещо друго. В галерията си харесах една баня, не знам дали е приложимо и в нашата това
Аз не харесвам изцяло облицовани с плочки бани. Частичната облицовка около мокрите зони и боядисване в останалата част са особенно удачни за малки помещения. Създава се усещане на стая, а не за мокро санитарно помещение. Колкото до твоя вариант, и така е възможно, но ще ти стесни помещението -визуално и реално. Това, което Владов предложи е това, което имах предвид преди да споменеш тоалетната, но учитайки разположението на тоалетната чиния, ваната е най-добре да отиде от другата страна на вратата. Такава ъглова вана няма да е по-малка от тази под прозореца, но ще ти освободи доста място. 50 см. може и да е достатъчно, зависи какъв модел вана ще подбереш. При всички положения обаче, ще е най-удачно да смените вратата на плъзгаща. :?
st.vladov - напреднал
по принцип се занимавам с продажба на фаянс и обзавейдане на бани (продавач консултант и дизайнер) но и на мене ми се е случвало да предлагам такъв вариант на клиентите но все пак трябва да се има предвид че "сухата" част трябва да се пресметне добре иначе визуално наистина изглежда много по добре особено за малки помещения
Emerald - модератор
Това, което е най-важно- да има наистина добра вентилация, т.к. помещението е малко и при къпане кондензът ще е навсякъде по стените. А и най-устойчивият на влага латекс не може да се сравни с влагоустойчивите качества на фаянса. Една принудителна вентилация, която да все включва с влизане в банята и да се изключва десетина минути след излизане би била идеална. :?
inian - напреднал
Здравейте, взехме най-сетне ключа и се оказа, че мерките на банята са били обърнати :cry: Измерих всичко и се отчаях, няма да има вана явно. Но все пак имам някаква надежда и ще ви кача плана, да кажете и вие мнението си. Ще съм ви много благодарна.

Прикачен файл

bath2.jpg
bath2.jpg (19.82 KиБ) Видяна 5699 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Баня на 2.88 квадрата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: