Insomnia написа:Вие ме разбихте.Аз ще го кажа, че още на неговия пост ми се върти из главата. Неангажиращо - секс за една вечер. Ама то също си е секс, понякога и по-добър.
jekasus , какво значи неангажиращо рязане ?
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.

nikolson 

- майстор			

44 мнения в "Избор на машина за рязане на плочки"

Insomnia 

- специалист			

Клипа съм го гледал. Само дето на клипа не показват изрязната плочка отблизо(какво се получава с гланца). Така че няма как да разбера дали така реже 
 Отдалече изглежда като да реже така, само дето проблема е в детайлите отблизо.
От цялата работа искате да кажете, че с тази машина и хубава диамантина(смятам да ида до магазина на Sigma и да ми предложат там подходяща диамантина) няма да мога да направя сряз без да е натрошен гланца ?

От цялата работа искате да кажете, че с тази машина и хубава диамантина(смятам да ида до магазина на Sigma и да ми предложат там подходяща диамантина) няма да мога да направя сряз без да е натрошен гланца ?
										Последна промяна от Insomnia на вт авг 27, 2013 10:24 am, променено общо 1 път.

iordigd 

- напреднал			

Тези машини така си режат. Аз ползвам подобна на Енхел и срязът е абсолютно същият. Вече изтърках три различни диска но разлика при различните дискове няма - винаги си троши по малко краищата. Машинката върши много добра работа според мен за домашни цели. Реже дори и дебелия гранитогрес без да и се опре. Тези леки нащърбвания си остават в ъглите или под ъгловите лайсни и след фугиране са почти незабележими и не дразнят окото. Това все пак не е професионална техника.

andro440 

- майстор			

след като изчетох всички мнения -реших и аз да дам м0е -лично . имам такъв циркуляр на Енхел . Ползвам го единствено ,когато режа голям по размер /гранитогрес или керамика с покритие ,което.,е имитация на камък -/релефно / -машината не кърши и прави абсолютно точен срез ...диска -винаги на /Бош или макита / с много вода ......тук е момента да спомена ,че един диск за рязане на керамика -прегрее ли -край с него и качеството му на работа .след това -няма центроване ...да не говоря за рязане на мрамор -там нещата стават само с обилна вода . Трудна машинка си е ,но си играе ролята перфектно ,когато се наложи  

Insomnia 

- специалист			

Благодаря за отговорите 
Диска не прегрява,не е оставал на сухо, щото хвърля доста вода. Даже в началото беше като фонтан (естествено аз напълних ваната до отметката за Max)
Ходих до магазина на Sigma. Човека погледна плочките, погледна диска и каза, че няма смисъл да си купувам нов диск, и че е възможно да има елки вибрации на машината. Но машини без вибрации били по 700 и нагоре. Според него много се заглеждам и сряза си бил наред, и карто фугирам нямало да се вижда. Взе една машинка за ръчно рязане от тези който продават, и направи 3 сряза.Братче как лесно реже това чудо... с една ръка докато говори по телефона, без никво усилие... Но ръба пак имаше леко очукване на гланца. Разбира се не като когато са рязани с моята машина.
Смятам да си взема един диск за шмиргел, по ситен, и да си изравнявам гланца. Пробвах с един едър диск дето имах и ръба си се получи перфектно. За 10 - 15 тървания се заглажда перфектно и си изглеждаше почти като фабричен.
Пък ще видим какво ще стане...

Диска не прегрява,не е оставал на сухо, щото хвърля доста вода. Даже в началото беше като фонтан (естествено аз напълних ваната до отметката за Max)
Ходих до магазина на Sigma. Човека погледна плочките, погледна диска и каза, че няма смисъл да си купувам нов диск, и че е възможно да има елки вибрации на машината. Но машини без вибрации били по 700 и нагоре. Според него много се заглеждам и сряза си бил наред, и карто фугирам нямало да се вижда. Взе една машинка за ръчно рязане от тези който продават, и направи 3 сряза.Братче как лесно реже това чудо... с една ръка докато говори по телефона, без никво усилие... Но ръба пак имаше леко очукване на гланца. Разбира се не като когато са рязани с моята машина.
Смятам да си взема един диск за шмиргел, по ситен, и да си изравнявам гланца. Пробвах с един едър диск дето имах и ръба си се получи перфектно. За 10 - 15 тървания се заглажда перфектно и си изглеждаше почти като фабричен.
Пък ще видим какво ще стане...
Тема "Избор на машина за рязане на плочки" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература