• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
customer7 - помощник
Приятел си купи наскоро панелка, но няма пари за ремонт на банята. На пода има сифон от старите метални, на който му липсва тапата и съответно връща. Някой знае ли как се маха решетката - дали е на винт или е залепена по някакъв начин, защото ни е страх да натиснем, да не е изгнил целия сифон и да стане белята.
VLADO66 - майстор
Не е на винт-просто е клеясала и ръждясала.Ако я счупите си купувате нова решетка със същия или леко по-малък размер.
customer7 - помощник
VLADO66 написа:
Не е на винт-просто е клеясала и ръждясала.Ако я счупите си купувате нова решетка със същия или леко по-малък размер.
ОК, ще пробвам тогава с препарат против ръжда...
BAlexandrov - специалист
Пробвай с WD-40 ако е клеясал метала или ако има котлен камък с киселина, препарат за плочки...
i486 - специалист
Мен ме интересува как може да се махне цялата метална плочка около капака. Предполагам е залепена с лепилото за плочки отдолу. Дали е трудно да се отдели от самия сифон за да не се счупи при дърпане на "квадрата".
рашкета - специалист
Първо казваш "решетката", сега ставало въпрос за целия квадрат ееееееееее.Ние от де да знаем.
Може да е само на лепилото, може и със силикон или полиуретан да е лепено.Няма страшно напъни го и ще излезе.
Ама пак не ми е ясно защо искаш да извадиш целия квадрат??????Като махнеш само решетката не се ли вижда дереджето вътре?????
customer7 - помощник
рашкета написа:
Първо казваш "решетката", сега ставало въпрос за целия квадрат ееееееееее.Ние от де да знаем.
Може да е само на лепилото, може и със силикон или полиуретан да е лепено.Няма страшно напъни го и ще излезе.
Ама пак не ми е ясно защо искаш да извадиш целия квадрат??????Като махнеш само решетката не се ли вижда дереджето вътре?????
А де. Това е друг колега. Иначе аз се оправих с WD-40 и сложихме тапа. Благодаря.
i486 - специалист
рашкета написа:
Намесих се в чужда тема и затова е разминаването м/у решетка и квадрат. При мен капака се маха без проблем, но се опасявам, че покритието е фалшиво и ще ръждяса или поне ще се олющи след не много време. Затова обмислям как може да се подмени металната част отгоре. Отделен въпрос е, че капака е тъпо направен и много лесно се отмества, защото не прилепва добре. Леко да го закачиш с крак и е отворен, а съм виждал друг модел, който така прилягаше, че няма шанс да го отвориш без да искаш. Вече съжалявам, че не взех от него, но не може с гледане да предвидиш всички недомислици на производителите.
andro440 - майстор
chapara написа:
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=35963
abe ...и да не искам да коментирам ...се налага -вие не сте ли виждали кръгъл сифон от месинг ,че ми се /кефите/ на тия/ пластмаски/ и /ламаринки /,около ,които лесно се оформя плочка около тях ...
  • 1
  • 2

Тема "Махане на решетка на подов сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: