• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
rum_sz - специалист
Тези от фирма Геко ,немога да разбера в момента къде се намират :shock: Има едни в Пловдив в града ,има едни други на входа на Пловдив на Карловско шосе.Немога да разбера какво става :? Или се местят, или нещо са се скарали и сега се делят на две.Някой ако знае да пише.

Че скоро ще ходя към Пловдив,да знам точно къде да отида.
rum_sz - специалист
Днес говорих с управителя на фирма Геко.Наистина се местят на Карловско шосе в сградата на Киров Бош.15мм. пвц 39лв.кв. м.Те така :) С едно левче по малко на кв.м. спрямо Микро Асу :roll:Това е цена с ДДС.
gench написа:
Ами боята беше полиуретанова + втвърдител задължително и грунд преди това.Кит - от този за пластмасови брони на коли. За съжаление за самото боядисване се доверих на един "майстор" които на места си е оставил ръцете:( ПВЦ то наистина е много меко но след грундирането и боята смея да твърдя че стана доста твърдо.
Здравей,

В момента съм на етап сглобени шкафове, обаче не мога да намеря кой да ми ги боядиса. Един бояджия се пробва но така и не успя да намери подходящ грунд. Моля те да ми кажеш точния модел грунд, който би създал адхезията към грунда и последващата финишна боя.
Тани - модератор
Я да се запиша и аз в темата да следя за материалите, че и аз ще се пробвам! Това разпенено PVC дали може да се фрезова с дърводелски фрезери или ще се разтопи?
8180 - майстор
Тани написа:
Това разпенено PVC дали може да се фрезова с дърводелски фрезери или ще се разтопи?
Масовото разпененото ПВЦ, поне което аз съм виждал е с разнородна структура. От двете повърхности сравнително твърдо, а в средата пълнеж - доста по-рехав. Могат да се подберат обороти и скорост за изрязване на сложни форми. На практика се реже на фреза, защото при лазер има Cl или др. газове и отказват.
За нещо 3Д е проблемно със структурата и последващата обработка.

П.П. Има и "олекотени", които са още по-зле, но има и доста плътно и скъпо, напр. Komadur (търговско наименование в Антекс и др.).
Тани - модератор
Благодаря! А какво би препоръчал за шкафчета за баня? Ти си в тази сфера и най-вероятно си запознат с подобни материали!
8180 - майстор
Еми виждал съм направени от масовото разпенено - кит на срезовете, грунд и боя.
За последните три не съм компетентен - за Сф. мога да питам къде как.
Помагах на дърводелеца за монтажа - като "писани яйца" ги пипахме по негови указания.
Останах с впечатление, че проблемната обработка е по-скъпа от ПВЦ-то - май полиуретанови материали. Покритието беше гланц и седеше супер. Вече трябва да са на година - ще проверя, ако няма др. наблюдения как е във времето.
По памет се замени някакъв детайл заради нараняване - трябва да се пазят, със сигурност повече от ПДЧ, но влогоустойчивостта си е първото в случая.

Иначе, без обработка материалът се драска с нокът. Комадурът е по-добър, но почти не се среща вече. По мои представи, би могло да се комбинира сандвич от разпенено и плътно ПВЦ за фасон и избягване на обработките.
Тук има малко инфо - макар и от търговци, изглежда достоверно.
http://www.microasu.com/forum/viewtopic ... 8c5d6a48d6
Ценоразпис МикроАСУ

П.П. Скоро не съм ползвал - преди Васкони продаваше Симона-сандвич с читава повърхност, но кантовете (сърцевината) пак трябва да се мислят, а и нямаше достатъчно дебелини.
Днешните полистироли също биха могли да свършат работа - не пожълтяват както едно време.
colyo - специалист
Върти ми се из главата (догодина като махнем коритото на бебето ) да си направя шкафче. Онзи ден до казана имаше изхвърлено такова от ламиниран текстолит или гетинакс и беше много хубаво, но не посмях да го прибера......та ме наведе на мисълта, дали няма да стане и от термопанел, само не знам с какво да го кантовам.
Разпененото ПВЦ е супер материал. Аз си взех на листи, както колегата почнал темата... проблема е само технологията по боядисването. Та наистина ако някой може да посочи точно стъпките и продуктите с които се боядисва ще съм му много благодарен. Най-интересен е пластификатора, би трябвало след като има добра основа след него китосването и боядисването е както при колите. Това е, че моя майстор пробва с един пластификатор, който след това се лющи и нищо не става :?
Също колегата gench е ползвал шкафа вече почти година.. Моля за отзиви!
gench - специалист
До скоро пазех опаковките на боята, грунда и втвърдителя но за съжаление съм ги изхвърлил.
Аз ги взех от цветния център на Мария Луиза (пловдив) http://www.esklips99.com/contacts.htm
Така ме посъветваха от Геко - стабилни пичове излязоха защото по онова време едно тъпо шкафче от разпенено ПВЦ струваше 500-600лв. и едва ли не беше тайна как се правят, нямаше почти никаква информация в интернет.
Та мисълта ми беше че можете да се доверите безусловно на момичетата от магазина.Дори ми направиха единият цвят от една теракотна плоча.Всичко излезе малко над 50лв. като имате в предвид че е доста като м2.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Шкаф за баня от разпенено PVC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: