• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
megamind - помощник
Ами, сградата е тухлена ЖСК строена предполагам от бели хора '76г. - не е общежитие или нещо подобно. Вентилацията е в другия край на същата стена (до ваната) и други тръби, освен за парното, не минават никъде (чистата вода идва от друго помещение, което е на около 3 метра от банята). Логично е, както предполага колегата chapara, сифона и мивката отиват към въпросната тръба. Тия дни ще ходя да се запознавам със съседите и ще разпитам. Главното ми чудене беше, при положение, че съм на 3/8ет. дали ще може да се направи отвор бързо и лесно, че нали хората отгоре си имат нужди :)
ИзображениеИзображение
chapara - майстор
На 90% това е канала за мръсна вода. Без да се кърти пода може да се премести мивката по в дясно, виждам има още един извод за биде, така се проектираше в онези години и на мястото на мивката да се монтира тоалетна. Беше абсолютно смешно тоалетната в едно помещение, а бидето в друго :lol: :-D Бързо преправяне не бих казал че може да стане, но предвиди един ден, или няколко часа. Открива се тръбата внимателно и с помощта на компенсаторни части се поставя У-тка на нужната височина, където да се заусти тоалетната чиния, или структура. :wink:
megamind - помощник
Ето го резултатът :)

Изображение

Имам един въпрос малко в страни от темата. Решихме половината баня да е на боя, но не знам кой е най-добрия начин да се направи. За сега планът е да се шпаклова с теракол, после финна шпакловка и боя, но не знам какви (стаите ги правиме с Колор кит)? Гледах има влагоустойчив латекс, блажна боя, кварцова и т.н... Ето груб проект за банята (3.80 кв.м.):

Изображение
chapara - майстор
Боята не е най добрия вариант, но може би американския вариант на изпълнение е. С две думи, както на проекта е дадено една височина с фаянс, а кабината изцяло. Ето малко като идея.

Изображение

Изображение

Изображение

За де може пода да се срещне ссъс стените и да може да се хогиенизира по леко

Изображение

Подготовката на стените по усмотрение на майстора, а за стените блажна боя на водна основа-МАТ. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Добавяне на тоалетна чиния в отделна баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: