Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
nik090 - помощник
Здравейте,предстои ми изграждане на банята и ми се иска душ кабината която ще се изгради от плочки и ще има само стъклена врата да е плътно до тавана.Над вратата ще е със стационарно стъкло или ще се затвори и там с плочки.
Проблема е че ще остане без вентилация.В помещението има вентилатор,но единствения вариант да стигне и да се прекара вентилация до кабината е тавана,но не ми се иска да го смъквам,предвидил съм 5 см,ще го правя с опънат таван.Бойлера ще е вертикален и искам да е възможно най-високо.
Ако в душ кабината се сложи вентилатор и вади въздуха навън,където ще има втори,ще има ли ефект?
Има ли други варианти за вентилация?
Благодаря!

Прикачен файл

4.jpg

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

6.jpg
jekasus - майстор
Сложи си втори вентилатор.
Тази съм я ползвал и имам спомен, че трябваше да има вентилатор вътре в душевата част на банята.

Прикачен файл

100_0829.JPG
100_0829.JPG (33.14 KиБ) Видяна 2890 пъти
nik090 - помощник
Парните душ кабини са на този принцип.
jekasus - майстор
И те си имат вентилатор.
chapara - майстор
nik090 написа:
Здравейте,предстои ми изграждане на банята и ми се иска душ кабината която ще се изгради от плочки и ще има само стъклена врата да е плътно до тавана.
Каква е причината на твоето изискване, или е просто идея. Всички пари на 89% се качват нагоре при наличието на вентилатор, или просто искаш да си усложниш живота???Стъклото е достатъчно на 1.90 м.
tanosliven - специалист
Има ли някаква причина да е до горе ,за щото не е много практично.
nikolaytatarov - специалист
nik090 написа:
Здравейте,предстои ми изграждане на банята и ми се иска душ кабината която ще се изгради от плочки и ще има само стъклена врата да е плътно до тавана.Над вратата ще е със стационарно стъкло или ще се затвори и там с плочки.
Проблема е че ще остане без вентилация.В помещението има вентилатор,но единствения вариант да стигне и да се прекара вентилация до кабината е тавана,но не ми се иска да го смъквам,предвидил съм 5 см,ще го правя с опънат таван.Бойлера ще е вертикален и искам да е възможно най-високо.
Ако в душ кабината се сложи вентилатор и вади въздуха навън,където ще има втори,ще има ли ефект?
Има ли други варианти за вентилация?
Благодаря!
Здравеи ник090 ,били споделил какви са ти плочките по проекта ,и аз се оглеждам в момента за плочки и ми хареса твоя проект като цветова гама.
nik090 - помощник
Плочките са на fanal,серия Infiniti camel и crema.
nik090 - помощник
chapara написа:
nik090 написа:
Здравейте,предстои ми изграждане на банята и ми се иска душ кабината която ще се изгради от плочки и ще има само стъклена врата да е плътно до тавана.
Каква е причината на твоето изискване, или е просто идея. Всички пари на 89% се качват нагоре при наличието на вентилатор, или просто искаш да си усложниш живота???Стъклото е достатъчно на 1.90 м.
В случая трябва да е на най-малко 2.10 м,защото е с вграден душ,а извода за душ-питата е оставен на 2.10м.
Мисля че естетически не би стояло добре ако питата стърчи над стъклото или стената.
Една от причините да е с плочки е че се потдържат по лесно от стъклото,а в триъгилника който се получава ще направя ниши в по долно ниво отвън,и друго по нагоре вътре в кабината.
Последна промяна от nik090 на съб фев 22, 2014 11:36 pm, променено общо 1 път.
nik090 - помощник
tanosliven написа:
Има ли някаква причина да е до горе ,за щото не е много практично.
Защо според теб не е практично?

Тема "Затворена душ кабина в банята до тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: