Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте! Моля за вашето компетентно мнение за банята. Майсторът с който говорихме ни каза цена от 36 лв/кв, като това включва редене на фаянс, две стени гипсокартон, които са общо около 20 кв.м, като в труда са включени материалите. Ние купуваме само плочките. Благодаря ви!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колко пари прави това? За цялата баня.
Банята и тоалетната общо са 40 кв.м За двете помещения около 1450 лв. за труд и материали
masterval - майстор
Като гледам ще идат 10 листа зелен гипсокартон, явно стените не са отвесни, както е прието в България. Добави лепилото за г/картона, качването на материала по стълбищата - цената е приемлива, но за качеството си гледай сам.
Теди - специалист
Да нормално с материал, може и по скъпо даже.
SHL - специалист
Tanichka написа:
Банята и тоалетната общо са 40 кв.м За двете помещения около 1450 лв. за труд и материали
Ако само ще лепи плочките без да изправя допълнително със замазка и мазилка, без да кърти, без да прави монтажи на мивка, тоалетна и аксесоари, цената е приемвлива. А тавана кой ще ти го прави? Някакви допълнителни осветления по банята? Водопровод и канал ще се изпълняват ли?
Хубаво е когато питате "Добра ли е цената?" да изреждате точно, какви ремонтни дейности ще се правят в помещението за тази цена. Като пример ще посоча 20-те квадрата картон. Колко пари ти иска за картона, какъв е вида на картона, как ще го изпълнява - като конструкция ли или ще го лепи?
Има и други дейности в банята за да се ограничиш само с налепянето на плочките. Да не дойде, някой ден по средата на ремонта и да ти сервират, че за да я завършат ще ти струва още 1000 лева :?: Това е възможно най разпространената практика.

Казвам всичко това, защото не вярвам да си направиш банята без монтажи на санитария, огледало, вентилатор, евентуално вана/душ-кабина. Също така и тавана трябва да се направи. Включени ли са ти пари за транспорт на материала? Уговорен ли е строителния отпадък, като цена, ако очакваш майстора да го хвърля?
И най вече се интересувай с какъв материал ще ти лепи плочките и въобще, какви материали смята да използва!
Много ви благодаря за отговорите! SHL за къртенето и извозването на боклука ще търсим фирма, която само с това се занимава. Майсторът ни е преподавател в строителен техникум и няма практика да кърти и да почиства. Но за другите неща той ще ги прави, ами благодаря ви, надявам се скоро да ви се похваля с новата баня. Прекрасен форум, очарована съм. Аз съм жена и не се занимавам със строителство и обзавеждане, но този форум много ми допадна. Има какво да се научи!
SHL - специалист
Tanichka написа:
Много ви благодаря за отговорите! SHL за къртенето и извозването на боклука ще търсим фирма, която само с това се занимава. Майсторът ни е преподавател в строителен техникум и няма практика да кърти и да почиства. Но за другите неща той ще ги прави, ами благодаря ви, надявам се скоро да ви се похваля с новата баня. Прекрасен форум, очарована съм. Аз съм жена и не се занимавам със строителство и обзавеждане, но този форум много ми допадна. Има какво да се научи!
Е, желая спорна работа и успех :thumbs: Да не забравиш снимките :)
Time2Burn - специалист
Tanichka написа:
Здравейте! Моля за вашето компетентно мнение за банята. Майсторът с който говорихме ни каза цена от 36 лв/кв, като това включва редене на фаянс, две стени гипсокартон, които са общо около 20 кв.м, като в труда са включени материалите. Ние купуваме само плочките. Благодаря ви!
Че това си е без пари бе. То само картона ти е над 25 лева (говоря за зеления) Не е възможно, нещо не сте разбрали за цената...

Тема "Нормална ли е тази цена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: