Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Johny - майстор
Трябва да облицовам една малка тоалетна/1м2/. В едно кафене видях тоалетна и коридора пред нея облицовани с ламперия. Някой каза, че била водоустойчива от ПВЦ материал. Въпросната беше в някакъв мраморен цвят. Някой знае ли за какво става въпрос и къде може да се намери това? В паркетаджииските магазини има ламперия, но тя е от МДФ и вероятно ще се повреди от влагата.
rusev - специалист
Тази "мраморната" ламперия си е ПВЦ. Структурата на паната наподобява тези от поликарбонат. В магазините за фаянс и теракот има такова неще. Поставя се на нут и перо като на стената и тавана се слагат профили подобни на УД-то при гипсокартона. Има и профили за външни жгли, които се сглобяват от две отделни части, за да може евентуално в последващ етап да може да се ревизира нещо зад ламперията без тя, да се чупи.
emil_v r - майстор
В Практикер Плевен виждах . Кв. Дружба .
toby - помощник
Там дето си купих вратите, в Пролекстер имат ламинат за под 100% водоустойчив и с него се правят добри облицовки. Проблемите са два, че го имат само като имитация на дърво (в зависимост от дизайна може да не епроблем а предимство)или дюс, ярки цветове, а вторият, е че струва 150 лв/м2. Но ако са малко метрите може и да стане.
miroslav_kn - специалист
има такава ПВЦ в мистър бриколаж и струва около 20 - 25 лв.кв.м. и си е напълно влагоустойчива. Хубава е и стои семпло.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
toby написа:
Там дето си купих вратите, в Пролекстер имат ламинат за под 100% водоустойчив и с него се правят добри облицовки. Проблемите са два, че го имат само като имитация на дърво (в зависимост от дизайна може да не епроблем а предимство)или дюс, ярки цветове, а вторият, е че струва 150 лв/м2. Но ако са малко метрите може и да стане.
Сладури!
Че и ти! 6-8 квадрата облицовка х150....
150лв квадратния метър - този ламинат инкрустиран със Сваровски ли е?
Johny - майстор
Явно нещата отиват към Практикер. Благодаря на всички!
toby - помощник
Ще ти кажа.: ахитект съм и знам фирми за ламинат 100% водоустойчив по света дето ти се събират на пръстите на едната ръка. Всяко нещо се плаща. И като тръгна да правя баня, няма и да се замисля-заради дизайна, заради цената на квадратен метър плочки с материали и майстор включен, заради мръсотията и т.н. Три пъти е по-скъпо е от под с плочки, но както казах всяко нещо си има цена.
Johny - майстор
toby написа:
Ще ти кажа.: ахитект съм и знам фирми за ламинат 100% водоустойчив по света дето ти се събират на пръстите на едната ръка. Всяко нещо се плаща. И като тръгна да правя баня, няма и да се замисля-заради дизайна, заради цената на квадратен метър плочки с материали и майстор включен, заради мръсотията и т.н. Три пъти е по-скъпо е от под с плочки, но както казах всяко нещо си има цена.
Моята идея е за стените, защото по-лесно се прави, за да си го направя сам. Вече не съм първа младост и да се гъзурчиш на 1м2 е меко казано досадно. За пода мисля, че ще се намерят подходящи плочки. Ще кажеш-има си майстори. Да, ама не! Качествени не останаха. Цял ден им стоиш над главата и пак нещо не е наред. Просто толкова си могат. Въпроса не е в парите. За такава малка площ трудно се намира подходящ по размер и дизайн фаянс. Българският пък от години е един и същ на вид: "Сара", "Диана" и т.н.. Освен това при нас в провинцията в наличност почти нищо няма в наличност. Само каталози и поръчки....
Та да си дойдем на думата: нещо конкретно освен Практикер, за който казаха колегите?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Johny, облечи я тази тоалетна с PVC тапет за баня и да приключваме! :wink: :-D

Тема "Ламперия в тоалетната" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: