Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
velsi - Почетен майстор
Аз пък винаги съм се чудел за какво точно ги ползвате тези подвижни душове. Откакто се помня ползвам кривата тръба с душ отгоре. Дори съм имал модели без подвижен душ и никога не ми е липсвал.
zmiori - специалист
velsi написа:
Аз пък винаги съм се чудел за какво точно ги ползвате тези подвижни душове. .
ами за какво да могат булките да обливат банята след като се изкъпят и сутрин да си обливат ония работи.
vk - специалист
Ето тук нещо интересно за ремонт на душ, с автор Атанас Коларов
Изображение
Към последното мнение, с много полезен съвет за ремонт на шлауха, искам да допълня следното: понякога е трудно да се вдене маркучето на втулката. За да се преодолее това трябва да се нагрее. При мен най-лесно стана, като първо го надянах на загрял пистолет за топъл силикон, на коничната му човка, и след това за окончателно до набутване използвах сушоар. При мен втулката беше месингова, с пластмасова трябва да се внимава да не се разтопи.
nikolovvd - майстор
zmiori написа:
...ами за какво да могат булките да обливат банята след като се изкъпят...
И така прецакват по-ниско бюджетните маркучи. Пускат само гореща вода и така опичат маркуча. От тук нататък е въпрос на време да се спука някъде и да започне да хвърчи вода през оплетката.
thinkpad - майстор
nikolovvd написа:
И така прецакват по-ниско бюджетните маркучи. Пускат само гореща вода и така опичат маркуча.
За тва по едно време бях се ядосал и бях вързал парче обикновен зелен маркуч с 2 скоби за маркуч - от едната страна на резбата на слушалката, от другата страна резбата на смесителя. Тръгнах да се къпя вечерта и гледам шланга ми пръска навсякъде, освен където трябва... И си кара така няколко месеца... След това сложих някакъв силиконов шланг, който до сега не е правил проблеми, освен че му ръждяса гайката за захващане към смесителя.
kozl - майстор
Няколко пъти поправям тези гъвкави връзки. Проблемите бяха винаги в размотана спирала. Като се размотае спиралата тогава се пука и маркуча в нея, защото няма броня срещу налягането, а и се протрива по-лесно.
След повече от 10 г. употреба на комлект от Видима, гъвкавата връзка вече не е гъвкава. Маркучи на пазара има, но няма толкова меки като тези в спиралата. И така купих един китайски боклук за 2,5 лева и като го опънах спиралата се разбрида, а аз му ползвах само маркуча. Па то не само че бронята кекава, ами и от гайките нищо не ставо, че им объркали резбата и много тегаво се завиват, при това с опасност от повреда на резбата на смесителя. Ама иначе евтиния.
В описанието на по-скъпите прочетох, за подсигуряване на спиралата против измъкване на оплетките. Скоро сменях у нас, нов смесител с термостат (на Видима) и отделно гъвкава връзка от Баухаус за 30 лв. И гледам леко пречупена вече към средата, ама не се разплита и така ще кара.
По хотелите най-често спиралата се измъква при щуцера на смесителя. Там е основния завой и най-натовареното място, а дължината къса, че по-евтино, няколко опъвания и бронята се разплела, а маркуча на балонче докато пУфне.
Па нЕкой ако има идея от къде мек маркуч и на каква цена да сподели. Тези с оплетката и полиегиленовите са твърди и не ме устройват, иначе ги предлагат на много места.
Мисля, че диаметъра е 8 мм.

Тема "Търся читав маркуч за душ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: