Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
На втората снимка си е лявата плочка :-D
Може нея да съм гледал в голям формат :?
chapara - майстор
jekasus написа:
На втората снимка си е лявата плочка :-D
Може нея да съм гледал в голям формат :?
Да, прав си, на втората съм снимал от другата страна :cool: :-D :wink: Но важна е идеята и мисълта :wink:
veribela - специалист
nikolov333 написа:
Чувал съм, че chapara даже ги "огъва" плочките.. :yawinkle:, но най-важното е първо да се мисли..=D> Аз си редих плочките сам на няколко места у нас(заради пишман майстори) и забелязах, че големите размери гранитогрес от 50х50 нагоре наистина позволяват "огъване" ако разнесеш неравномерно разтвора под плочката и в центъра могат да се издуят или да хлътнат, ако ги настъпиш с крак. Та в тоя ред на мисли, тия плочки 80х20 ако са гранитогрес би трябвало да могат и да се "огънат"..за теракота нямам наблюдения дали поддава но сигурно зависи и от дебелината на плочката и главно от майстора..Като гледам на твоя майстор не му е ясно "огъването", та най добре смени местото на сифона ..или майстора :partyman:
Чапара не само, че ги огъва, ами и на фуния може да ги прави. В една тема сам си призна.
Николов333, порцелановите плочки даже повече се огъват от гранитогреса. Това става при изпичането им. Стават като лодки. Затова- като ще редиш такива плочки- последно качество и колкото е възможно по-криви. Че да му е лесно на майстора за наклоните, а не да се чуди как да гъне правите плочки. Тъй, де. :lol:
рашкета - специалист
Само ми е интересно как последното парче вдясно от сифоня и предпоследната плочка вляво от него вземат и двата наклона? Не си личи да са рязани.Пък това с огъването.....
chapara - майстор
рашкета написа:
Само ми е интересно как последното парче вдясно от сифоня и предпоследната плочка вляво от него вземат и двата наклона? Не си личи да са рязани.Пък това с огъването.....
Огъване разбира се няма :-D Не са рязани :wink:
NYAMA NIKAKAV NAKLON V TAZI BANYA a ako IMA TO NE E V SIFONA SAS SIGORNOST
EDI - майстор
Айдеееее, Чапара го разконспирираха - не може да прави наклони и да огъва плочките :lol:
chapara - майстор
ИзображениеИзображениеИзображение

Kak ли си я ползват хората и аз защо съм още живИзображение
sixb0nes - специалист
Така, майстора буквално се изсра върху плочките и направи едни зъбчета в 2-те плочки, които отиват към сифона. С явно око се вижда, че ако се повдигнат тези 2 плочки с 1 мм, ще паснат с околните и няма да има зъбчета. Въпросът ми е следният:
След като вече го изгоних, за да не прави повече простотии, как може, 2-те плочки, които се допират със сифона, да бъдат изкъртени, така че да не засегнем плочките до тях? Имам 2 резервни, ще ги сложим тях..
miroki - майстор
Той майстора сам ти е казал, че не може да ги нареди така. Така, че не му се сърди. Всъщност, ако има само 2 ръбчета, значи се е справил някак си.
Виж дали повдигането на 2 те ръбчета, няма да доведе до събиране на вода. По-лош вариант е да събира вода. С 2 ръбчета се свиква, но с локва в краката всеки ден, не.
Ако повдигането няма да пречи на водата и няма фуги май остава с чука. Ако има фуги може да се пробва с флекс да се минат първо. Извикай майстор, който го е правил и знае какво да направи.
Не е зле и една снимка да покажеш.

Тема "Проблем денивелация и дълги плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: