Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Фитилчо написа:
Разбрах те, еднакво ориентирани фуги, но разминати през половин лист.

Благодаря !

Пез вторият лист трябват ли по дълги винтове- 45/55 мм, за да хванат и вторият лист за профилите отдолу?
Първи слой с 25 мм.Втория с 35 мм.винтове :idea: :wink:
nobreak - специалист
Фитилчо написа:
Разбрах те, еднакво ориентирани фуги, но разминати през половин лист.

Благодаря !

Пез вторият лист трябват ли по дълги винтове- 45/55 мм, за да хванат и вторият лист за профилите отдолу?
Да, дълги ползвах.
nobreak - специалист
Понеже на боро флекса пише да обработя с дълбокопроникващ грунд, ползвах белия на боро, като го разредих около 1:4.5, понеже в картата пише 1:4 за силнопопиващи и 1:5 за слабопопиващи повърхности. Стените ми бяха изправени с хоросан и цимент преди седмица и май можеше и без грунд ама ади....Намазах всичко и картона и стените, макар че не виждам някаква особена разлика, но в техническата карта пише, че прави безцветен слой и е логично да не я виждам :) Стари плочкаджии ме обеждаватт, че ако е чист картона, изобщо нямало нужда от грунд...
Фитилчо - майстор
Гледай сега, ако питаш "стари плочкаджии" и "инвеститори" щи кажат че и от двоен картон няам нужда :-D
Мен Инвеститор ме ужедаваше, че съм луд да слагам 30 см изолация, можело и 10...
Бе то много неща може, ама... :wink:
Привет... ще използвам темата на колегата да не правя нова :-D. Измазал съм стените с варо-циментов разтвор, та въпросът ми е нужен ли е някакъв грунд (и , ако да то какъв ?) преди лепенето на плочките? :drinkers:
nobreak - специалист
Още един въпрос към майсторите. Когато натиснеш плочката и излезе материал във фугата кога и как го отстранявате? Има ли някакъв тарикатски начин или "инструмент" :)?
chapara - майстор
Пиронче, макетен нож и мокра гъба :wink:

Тема "Грунд за плочки върху гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: