Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
djpatzo - специалист
Аз съм премахвал фуги и с такъв инструмент - http://www.onlinemashini.bg/po4istva6t- ... -rubi/7440
Гост - специалист
Много скъп тоя нож за фуги- 16лв !!!
Такъв, с две диамантени ножчета в Bauhaus е 3,50 лв. Айде рекламодателите от Bricolage да кажат колко е при тях.
djpatzo - специалист
Гост написа:
Много скъп тоя нож за фуги- 16лв !!!
Такъв, с две диамантени ножчета в Bauhaus е 3,50 лв. Айде рекламодателите от Bricolage да кажат колко е при тях.
6.99 в Практикер, а в Mr. Bricolage на сайта не намирам такова чудо на техниката :D :D :D Emag - 3.48 лв. :)
Tonyk - напреднал
Здравейте,
С много зор сменихме плочката без големи щети. Сега обаче трябва да се дупчи и да се нарпави монтажа на кабината.

Трябва ми мнение дали има проблем, че монтираме врата кято е около 25 кг на куфар от аквапанел шпаклован с мрежа и отгоре плочки?

Притеснява ме чисто конструктивно дали ще може да издържи. Пантите са ъглови от месинг и изглеждат масивни. Може да сменим стъклото от 8 мм на 6мм - някъде около 5 кг по-леко ще стане.

Понеже ме е страх да да дупчим първата дупка на пантата - която е най-близко до пиления ръб - мислим да сложим 2 дюбела и горната паната да се държи на тях ?

Това дали е достатъчно?
jekasus - майстор
Купуваш такава боркорона http://www.toolpak.bg/product/78/borkor ... na-posipka с този диаметър, който ти трябва.
Пробиваш без удар и с водно охлаждане - една бутилка със вода ще свърши работа.
Tonyk - напреднал
Здравейте,
За пробиването няма проблем. Мен по-скоро ме притеснява основата, че е куфар и дали може да издържи вратата, че да не би плочката да пукне от натоварването на стъклото и пантата?

Обмислям да сложа силиконова или друга подложка под пантата за да не е директно метала в плочката?

Благодаря.
MASTER - специалист
Aз ако знаех, че ще монтирам там врата, щях зад аквапанела да монтирам един стабилен метален профил и да навивам с винтове за метал. Или ако няма място за профил, щях да закрепя две метални планки там където ще са пантите и после да навъртя резба след като пробия плочката.

Така малко наизуст как да ти кажем ще поддаде ли аквапанела без да се знае как е укрепен, но да - принципно е проблематично монтирано по този начин с дюбели.
p.v.x - майстор
Tonyk написа:
Здравейте,
За пробиването няма проблем. Мен по-скоро ме притеснява основата, че е куфар и дали може да издържи вратата, че да не би плочката да пукне от натоварването на стъклото и пантата?

Обмислям да сложа силиконова или друга подложка под пантата за да не е директно метала в плочката?

Благодаря.
Не споменавате , с какви нови дюбели , смятате да направите монтажа.

Защо не използвате тези - http://www.shop.bg-maistor.com/fischer- ... sti-detail
:rock:
chapara - майстор
Tonyk написа:
Здравейте,
За пробиването няма проблем. Мен по-скоро ме притеснява основата, че е куфар

Благодаря.
Ами, като сте знаели какво ще се монтира, предполагам че куфара ви е усилен и не би трябвало да има проблеми :?
Tonyk - напреднал
Да, куфара е усилен има два профила един до друг той е от аква панел и е шпаклован с мрежа преди плочките.

Аз по-скоро не съм наясно дали изобщо е правилно да се монтира врата на куфар. И дали плочките могат да пукат от тежеста на вратата?

Тема "Счупена плочка при монтаж на душ кабина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: