• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
filipon - помощник
Иванвас написа:
Вече направих шпакловката, следва тавана...после замазката.
За замазката съм взел Баумит Солидо Е 160. Да я объркам ли с грунд или няма смисъл?
С грунда се обработва само основата, не мисля че се слага и в разтвора
Иванвас - специалист
Почвам да правя пода.
Качвам една снимка как мисля да наредя металните майки. Ако не е най-добрия начин, моля подскажете как да ги сложа.
Изображение
Другото което ме притеснява е, че ако спазя правилото към всички стени пода да е на едно ниво, към 1-2 стени които са най-близо до сифона ще се получи много голяма денивелация, около 3 см на 35-40 см дължина. Как да постъпя? Дали няма да е по-добре ако към всички стени дам еднакъв наклон?
jekasus - майстор
Иванвас написа:
че ако спазя правилото към всички стени пода да е на едно ниво,
За дребни плочки до 10х10 става.
Иванвас написа:
Дали няма да е по-добре ако към всички стени дам еднакъв наклон?
Мнение
Ако плочки са по-големи това е по-добрия вариант.
Пода ще е диагонално редене?
Иванвас - специалист
Плочките са 33 на 33см. Пода възнамерявам да го редя диагонално. А майките как да ги разпределя?
От лепило за плочки или терафлекс мога ли да забъркам шприц?
chapara - майстор
Иванвас написа:
Почвам да правя пода.
Качвам една снимка как мисля да наредя металните майки. Ако не е най-добрия начин, моля подскажете как да ги сложа.

Изобщо не е. По този начин ще получиш пет улами (улама-Пресечната линия на две плоскости, чиито капчуци, а те отиват в сифона, образуват вътрешен ъгъл. Трябва да се получи обърната пресечена пирамида с център сифона. Майките да са на 90 градуса една спрямо друга.Ето от тази снимка разсъждавай, на мястото на фугите са майките.
Изображение
Другото което ме притеснява е, че ако спазя правилото към всички стени пода да е на едно ниво, към 1-2 стени които са най-близо до сифона ще се получи много голяма денивелация, около 3 см на 35-40 см дължина. Как да постъпя? Дали няма да е по-добре ако към всички стени дам еднакъв наклон?
Случая когато сифона не е в средата:
Изображение

Изображение

Така че наклона е еднакъв и при най-ниската точка фаянса стига до пода без рязане

:drinkers: :wink:
jekasus - майстор
chapara написа:
Така че наклона е еднакъв и при най-ниската точка фаянса стига до пода без рязане
А при най-висока все пак се подрязва :-D Визуално не се вижда, но се подрязва :-D
chapara - майстор
jekasus написа:
Визуално не се вижда, но се подрязва :-D
Тъй де :roll: :-D :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Питане за замазка и гипскартонен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: