Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Моля ви за мнение по отношение на полагането.
Майстора ме уверява, че няма друг начин да даде наклоните.
Той сам си прави замазката под плочките /те са 300/300мм.
Аз през живота си не съм виждал такова нещо. Тръбата горе в дясно е за тоалетната.
Помещението е малка тоалетна, ще има душ, просто нямаме избор -по голямо помещение.

Прикачен файл

20160818_143834.jpeg
20160818_143834.jpeg (48.03 KиБ) Видяна 2212 пъти

Прикачен файл

20160818_143016.jpeg
20160818_143016.jpeg (44.15 KиБ) Видяна 2212 пъти
Последна промяна от dbenz на чет авг 18, 2016 12:51 pm, променено общо 2 пъти.
DundyTheCroc - майстор
И защо в това помещение 1х1.6 метра не сложихте по-малки плочки, тогава щеше да стане по-лесно наклона?
kozl - майстор
Или се мести сифона м-у 4 плочки или "планината отива при мохамед" пак м-у 4 плочки. :lol:
jekasus - майстор
Ако има мастар наблизо, взимаш го и задаваш начална скорост на "майстора"...
vgeorgiev - специалист
Ще минаваш с мопа. Няма как. Просто няма как да семотече водата.
Ако беше започнал с цяла плочка от другата страна, сифона.щеше да се падне между две плочки.
Свиркай си. Прецакай го с парите, за да не си мисли, че е велик.
jekasus - майстор
Моп надали ще трябва, то с рязане на плочки е постигнато оттичане към сифона.
Проблема е друг - появил се един лалугер(ВиК) и цопна сифона, като крава лайното, после се появи друг лалугер , който ошлепа плочки без да помисли.
В такива помещения, където смесителя на мивка се използва и за душ(предполагам) и няма възможност за отделене на душева част - сифона се слага там, където се къпе човека(или жената :-D ) за да не се мокри целия под.
А сифона не ми изглежда евтин...
DundyTheCroc написа:
не сложихте по-малки плочки, тогава щеше да стане по-лесно наклона?
Няма значение размера на плочките и 80х80 спокойно ще паснат там.
Идеята е тоалетната да се ползва и като баня.
Сифона е приблизително там където ще се къпе човека.
Моля професионалистите за мнение, защото досега не бях виждал толкова нарязани плочки, за да се даде наклон на водата.
Според мен изглежда непрофесионално, при положение че той сам си прави замазката под плочките.
kozl - майстор
Така като гледам от снимката наклона е "професионален". Все пак провери го с терзия, а най-добре излей кофа вода на пода и гледай къде как се оттича водата.
Аве важното е на теб да харесва. Ние нема да ти ползваме банята, що ни питаш?
Ако проекта за банята е твой и майстора го е изпълнил не се заяждай с него. Каквото си искал си го получил. Убаво е да си си поискал хидроизолация под плочките.
Видел съм баня с под от натрошени плочки, разни и на мозаечни фигури налепени. Други гланцови за пода си купили, после в баня се пребили :rolleyes:
Hoвoceлckи - майстор
Няма такава практика/необходимост. Вероятно е дал по-голям наклон и са щели да му се разминат ръбовете. Сифона ти не е където трябва (между ъглите на 4 плочки). Когато се пуска, фиксира фаянсаджията трябва да направи едни много големи изчисления. Обаче той много често не присъства на това свещенодействие или пък не се знае точния размер на плочките. Как са нещата при вас не мога да знам. Има ли праг тази малка баня? По стените няма ли да има плочки?
roland - специалист
Проблемът е в дизайнера. И плочките и замазката са добре. В такъв клозет, плочките се редят на ромб. Няма никакво значение, къде се пада сифона, важно е лепенето на плочите да започне от него. Плочите следва да се подведат така, че сифона да се пада на фугите на четири плочи. Според мен проблемът е в този, който е решил, че плочите ще се редят направо, а не на ромб, и се е съобразявал със стените, а не със сифона. Тръбата за мивката защо се подава от пода е друг въпрос. Не е ясно, защо след като се прави ремонт, не се правят някакви елементарни неща, а човек се ограничава с майсторските похвати отпреди 40 години.

Тема "Моля за мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: