• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Дунавска - помощник
Благодаря на p.v.x и на chapara за предложената идея, днес я поразиграх .Изображение. Имам една тоалетна чиния и я разхождам из банята. Не можах да я сбутам по към отсрещната стена, пречи една тръба на пода, оставила съм 18см от стената с мръсния канал за структурата. Важното беше да видя разстоянието за душ-65см излезе. Много ми е малко и тясно, освен това тоалетната ще се мокри доста, а и цялата баня. :sad: Ще трябва да закарам и душ батерията до там, възможно е, но не ми харесва да насичам цялата баня. Гледам да огранича разходката на тръби върху една стена, отгоре ще поставя лавица.
Поразиграх и моя първоначален вариант/столчето се води мивка/ Изображение , Изображение.
Всичко ми е удобно за ползване и мога да си обособя суха и мокра зона :-D .
Относно съвета на chapara за преработка на отдушника на канала ще се въздържа, защото един път исках от съседите позволение за тоалетна и в банята, сега да ги питам и за това...Съсед на етажа ги е правил тези гимнастики и никак не са очаровани от което.
Дунавска - помощник
chapara написа:

И в другия апартамент не се занимавай ако няма проблем. По принцип събарянето на отдушника е погрешно :roll:
Е поясни де :? ...
Гост - специалист
jekasus написа:
chapara написа:
като отдушника към тавана може да премине на фи50, достатъчно е.
Не, не съм съгласен...
То по тая логика- щом ще се редуцира тръбата от Ф110 към Ф50- същото ще е ако тръбата си е вместо Ф110 - цялата Ф50 от долу до горе... Да, ама не е.
Каква е логиката да се редуцира тръбата ? За по- евтино?? Вероятно не, тъй като на фона на парите, които отиват за ремонт на една баня - икономисването на десетина лв. от по- евтина тръба е безпредметно.
jekasus - майстор
Гост написа:
Каква е логиката да се редуцира тръбата ?
Спестяване на място, а не на парите.
Гост написа:
За по- евтино??
Излиза много по-скъпо допълнителни 5 см...
Дунавска добре си измисли банята, ако ме послуша да махне бойлера от душевата зона(дето ще ръждяса след 1-2 години), ще стане още по-добре.
chapara - майстор
Гост написа:
То по тая логика- щом ще се редуцира тръбата от Ф110 към Ф50- същото ще е ако тръбата си е вместо Ф110 - цялата Ф50 от долу до горе... Да, ама не е.
Логика има като се замисли човек. От Дунавска надолу текат фекални води, а от нея на горе ако е направено както трябва само въздух за отдушник. Ако обаче е икономисан един щранг за дъждовните води и те се смесват с фекалните, то тогава не може да се редуцира. Въпроса стои в това че не се подава необходимата информация за да се получи добър отговор, казах го вече! Абсолютно доказано е че ако е само отдушник редуцирането не пречи на нормалното функциониране на щранга.
Дунавска - помощник
jekasus, не мога да го махна, няма къде :sad: . От едната страна има голяма спалня, от другата по-малка, която съм обещала да бъде стая за игри-джага, писта, тенис на маса...Не мога да възприема и хоризонталните бойлери, като вляза в баня с такъв и почвам да прикляквам. Стои ми като огромна бъчва на тавана, доста широчки са и само около 20см по-къси. Този, който купихме е 77см дълъг и 43см широк. Ще надстърча 13см над куфара, а крепеж за душ надстърча 17см средно по мои наблюдения. Що се отнася до ръждясването, от значение е и какво е покритието-с боя или прахово с релаксан. За това се сетих днес :mrgreen: , а не когато го купувах и не помня какъв е. У дома е на 5 години, на сходно място е и няма проблеми, ако ми се наложи ще ползвам спрей.

Извинения специално към chapara и към всички други, но как да подам необходимата информация като съм аматьор и нямам идея кое е важно и кое не :? Ще опитам да съм по-обстойна:
Изображение
1.отдушник-само това предназначение има, съседите си ги ползват, чувам вентилатори, носи се миризма на душ-козметика, излиза на покрива, фи 110/по спомен, мога да уточня/;
6.отдушник канали-фи 100,само с това предназначение е, излиза на покрива.
В жилището /3-стаен стандартен панел, 8-и последен етаж, строено 85г./ има отделно помещение тоалетна. Там отходната тръба е за фекални води,
кухня с прилежащи уреди, отдушник и събира дъждовните води от покрива. Друго мокро помещение няма.
Съсед на етажа се е възползвал от това, че е последен етаж и е преработил тръбите в банята/общо е с ВЦ/ с фи50. Нямам намерение да го правя.Там как е с дъждовните води, незнам, но мога да проверя.
Относно 6.отдушник канал преди години воронката/може да греша думичката/на покрива се е била разместила, влезли са листа, затлачили са канализацията и първи етаж е бил наводнен. Сега е нагласена да не се отваря.
Това е всичко, за което се сещам по отдушниците, няма проблем да доуточня.
:?: Сега да ви питам за банята: правилно ли е да се правят първо куфарите или да се довърши първо пода?
Мисля, че е уместно да споделя, че банята я ремонтираме със съпруга ми. На тия куфари запънахме, той е зает, а с ъглошлайфа не сме приятели/на нашия копчето много трудно се включва и още по-трудно изключва/. Аз съм по боичките, шпаклара, хигиената и идеите.
chapara - майстор
Дунавска написа:

Извинения специално към chapara и към всички други, но как да подам необходимата информация като съм аматьор и нямам идея кое е важно и кое не :? Ще опитам да съм по-обстойна:
Изображение
1.отдушник-само това предназначение има, съседите си ги ползват, чувам вентилатори, носи се миризма на душ-козметика, излиза на покрива, фи 110/по спомен, мога да уточня/;

Този е ясен :!:
6.отдушник канали-фи 100,само с това предназначение е, излиза на покрива.

№6 как излиза
Изображение
,като тези щтръкналите ли, или като този ниския на снимката-тип воронка? Ако е тип воронка, той събира дъждовни води и трябва да си е с фи110, но ако е от типа щтръкналия-само въздушен, няма проблем да се намали. От там мръсния канал си взима и изпуска въздух. Въздуха , няма смисъл да обяснявам как се движи, фи 50 му е достатъчен. Така че на мръсната тръба в твоята баня може да се сложи един такъв разклонител
Изображение
и да се монтира структура. На мен ми е ясно че за вас това са дълбоки води и няма да го направите, още повече разбрах че комшиите ви няма да са склонни. Обяснявам за историята.

Относно 6.отдушник канал преди години воронката/може да греша думичката/на покрива се е била разместила, влезли са листа

това ми подсказва че вероятно и покривните води са в тази тръба, а може и да греша

:?: Сега да ви питам за банята: правилно ли е да се правят първо куфарите или да се довърши първо пода?

Може и така и така, но мисля че по правилно е да се направи пода до замазка с наклони
Мисля, че е уместно да споделя, че банята я ремонтираме със съпруга ми. На тия куфари запънахме, той е зает, а с ъглошлайфа

В направата на куфарите не виждам къде е мястото на инструмент като яглошлайф, вероятно за конструкцията, но за нея се ползва

Изображение
и много рядко евентуално ъглошлайф
Успех с ремонта :wink:
Дунавска - помощник
Ако може един поглед на ВИК-то
Изображение
:?: При строежа на блока са заложени тръби за ТЕЦ/по-голямата елипса в черно/. Ако случайно някога прекарат надали ще се ползват точно тези. Мислехме да ги махнем, но при такъв един такъв опит за скъсяване и затапване в тоалетната/другото мокро/ шурнаха едни води...Оказа се, че някой съсед си е вързал на тях нещо, това било нормално за него, кой знае какво си е вързал в банята, със сигурност има такова... Пречи ли да ги оставя в куфара, защото за да се спре водата във входа се спира и на съседния вход?
:?: Със заградено в черно вляво съм отбелязала изолацията на тръбите. Имахме ролка фолио за изолации, което не влезе в употреба и го употребихме в банята, надявам се не е проблем. :)
:?: Каква ревизия е добре да използвам, както гледам ще се пада в душ-зоната, не ми се иска да влиза вода в куфара?
chapara - майстор
Дунавска написа:
:?: При строежа на блока са заложени тръби за ТЕЦ/по-голямата елипса в черно/. Ако случайно някога прекарат надали ще се ползват точно тези. Мислехме да ги махнем, но при такъв един такъв опит за скъсяване и затапване в тоалетната/другото мокро/ шурнаха едни води...Оказа се, че някой съсед си е вързал на тях нещо, това било нормално за него, кой знае какво си е вързал в банята, със сигурност има такова... Пречи ли да ги оставя в куфара, защото за да се спре водата във входа се спира и на съседния вход?

За да не разбивате куфара ако се пусне някога топла вода сменете тръбите с нови така че да са извън вашия апартамент, т.е. до комшията отдолу, вържете ги с вашия водопровод+спирателен кран към топлата вода. И въобще подменете щтранговете поне до долу(комшиите). Още повече пък и щом има вода под налягане.
:?: Със заградено в черно вляво съм отбелязала изолацията на тръбите. Имахме ролка фолио за изолации, което не влезе в употреба и го употребихме в банята, надявам се не е проблем. :)
Под това фолио като че няма топлоизолация :?
:?: Каква ревизия е добре да използвам, както гледам ще се пада в душ-зоната, не ми се иска да влиза вода в куфара?
Ми изместете водомерите и крановете на страната на бъдещата тоалетна :wink: и по на височко, така ще са извън зоната на влизане на вода изцяло. Обикновенно се повдигат на 1.30-1.60 м. :wink:

Изображение Другия вариант е прозорче

-алуминиева дограма

Изображение

Успех :wink:
nikolovvd - майстор
Дунавска написа:
Не знам какво сте изолирали, но с това фолио май ще направите бела.
Ако е на топлата вода ще помогнете на част от топлината да избяга по-бързо.
Ако е на студената вода ще предизвикате по-голям конденз.
Това на снимката е за изолиране на тръби. Целта е да се изолира тръбата от околния въздух.
През Лятото, когато топлият въздух достигне до студената тръба, се образува конденз, т.е. влагата от въздуха се втечнява върху тръбата. Също като стедената бира се "изпотява". През Зимата пък, не позволява на топлината да се раззейва в околното пространство и така тя достига до батерията почти без загуби.
Прикачен файл:
Изолация тръби.jpg
Изолация тръби.jpg (80.51 KиБ) Видяна 2177 пъти
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: