Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, решил съм да правя вградена мивка в стъклен плот. Мивката ще е Roca Foro, 40cm http://www.novabania.com/bg/sanitary_po ... ct_543.php. Идеята ми е плота да лежи върху 2 тръби от неръждавейка (ще има 4 тапи монтирани, където реално ще стъпва стъклото). От едната страна тръбите влизат в стената, а от другата влизат в стъклен параван между мивката и душа.
Въпроса ми е каква според вас трябва да е дебелината на плота? Има варианти за 10mm и 19mm, 10mm дали ще е достатъчно?
Мивката предполагам ще тежи около 5 кг някъде. Плота като размери ще е приблизително 90x50. И въобще какво мислите за подобен монтаж?

Прикачен файл

Bania.jpg
скица на банята
Bania.jpg (35.61 KиБ) Видяна 3654 пъти
Лъчезар - специалист
10mm темперирано е напълно достатъчно.
mlado-maistor4e - специалист
12 мм идялно и за по-сигурно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Темперирано, да. 10мм не ми изглежда добре, но инак носи. А каква е тази мивка 5кг?
Мен ме съмнява връзката със стъклената стена.
n_a написа:
Темперирано, да. 10мм не ми изглежда добре, но инак носи. А каква е тази мивка 5кг?
Мен ме съмнява връзката със стъклената стена.
Мерси много за отоговорите. 10mm и на мен ми тънее визуално, но го имат в кафяво, което ми харесва като цвят повече от прозрачното. За момента не съм намерил място където да предлагат кафяво стъкло по-дебело от 10mm :? . В преградата (8mm) мисля да има дупки в които да влизт тръбите и да се захващат от 2те страни на стъклото, също самата преграда ще има захващане и в горния край + лайсните в които ще е монтирана се надявам да я направят достатъчно стабилна. И преградата и плота ще са закалени.
Мивката е 4.5кг с кашона, без него не знам колко ще е, сигурно около 4.
ribnikolaevi - майстор
Дай някакви данни за физико-механичните показатели на това стъкло. Ако дадеш и схема на опирането и на мивката, все ще се намери някой да ти го сметне.
plumber - специалист
10мм е достатъчно.Трябва обаче да предвидиш че Roca имат гадния навик,или по скоро да кажа Каспичан,да оставят кофти ръбове от страните,които не се виждат.Да не е като сложиш мивката да пръснеш стъклото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не ми харесва стъкло-в-стъкло и метал-в-стъкло. Се некви микро вибрацийки са ми в ума като става дума за твърда връзка на крехки материали.
По въпроса за плота, преди години, в соца, един майстор направо ми окриви очите! Заля стъклото с някакво тънколивно прозрачно като вода лепило (като каноконлитите), метна другото стъкло отгоре и попита "Всъщност колко дебело го искате??" Бога ми! като прешлайфа ръбовете изобщо не личаха пластовете!
Лъчезар - специалист
по същия начин правиха стъкло с дебелина 100mm може и повече да е било, не помня. Лепилото въобще не си личеше, единствено гледано странично, можеш да разбереш, че са отделни стъкла.
Темперирано стъкло можеш да си поръчаш, мисля в Шумен с размери и отвори по твое желание.

Тема "Стъклен плот за вградена мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: