Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ами идеята на епоксидните покрития е именно да имитират на поносими цени подобни супер скъпи подове.
Според мен няма смисъл от подобен под за малко помещение, особено, ако ще го затрупаш с боклучки.

* Епокси подът зависи от арт пособностите на изпълнителя. Добре е да видиш мостра от негова работа, все пак
marian1 - майстор
Не знам какъв е пода, но мисля че не са плочи гранит - внимателно проследих дамарите им - ами никъде няма рязкост, прекъсване. Това ме води на мисълта, че ако виждам добре, не се плочи - а нещо еднородно, т.е. излята картинка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
marian1 написа:
Не знам какъв е пода, но мисля че не са плочи гранит - внимателно проследих дамарите им - ами никъде няма рязкост, прекъсване. Това ме води на мисълта, че ако виждам добре, не се плочи - а нещо еднородно, т.е. излята картинка.
Съдейки по неравната лъскавина в далечината, си мислех, че е дървен под. По-сложно и не е невъзможно. Сега ще ме накарате отново да гледам филма :-) Не че беше лош...
nikolov333 - майстор
Почти 100% съм сигурен, че е епоксиден под.. Не знам видяхте ли и този линк.. Има много подобни имитации, но за да станат така си има много тънкости в технологията.. http://www.pccofcolumbus.com/epoxy-flooring/
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Изтеглих филма ... галерията е в бетонен бункер => подът е епоксиден :-)
Пущината не ми приема снимката :?
Иванвас - специалист
Всъщност, аз стигнах до идеята,че стаята, в която е въпросния пода, е твърде вероятно да е компютърна симулация,защото:
1. По стените имаше уникални шедьоври, които много се съмнявам да са в действително събрани и окачени по стени за снимките.
2. Самата стая беше скрита стая зад някакви рафтове за обувки и мисля,че във къщата в която живееше лирическия герой :-D , едва ли в действителност има наистина такава стая.
3. Доста време се ровихме с жена ми за да търсим някакво инфо къде и в какви сгради е сниман филма и открихме за доста от сградите, че ги има в действителност и в кои държави са, включително къщата в която би следвало да е тайната стая и заведението с часовниковите механизми от последните кадри от филма ( който го е гледал). което наистина съществува в Прага, но реално е без тези механизми и те са сложени само за декор на филма.
Аз също смятам че така както е показан на снимката пода би трябвало да може да се направи по технологията на епоксидните подове. Линка който е дал nikolov333 го разгледах и има доста подобни шарки .Ето още една снимка от която не виждам да има някакви снадки или фуги
Изображениеfree image hosting
nikolov333 - майстор
..и понеже не разбрах кой е филма..може ли да ми кажете, че и аз да го гледам.. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Иванвас написа:
....
Изображениеfree image hosting
Уелдан! :-D Моята логика бе друга - няма значение симулация ли е. Стилът на филма е реалистичен, и нов бункер сейф с голи бетонни стени ще е с красив, лесен модерен под.
Остава да си харесате дизайна и да намерите изпълнител :-D
Успех!
И да покажете после!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
nikolov333 написа:
..и понеже не разбрах кой е филма..може ли да ми кажете, че и аз да го гледам.. :-D
Десен бутон на снимката /вю имидж инфо - обикновено казва много

Тема "Някой знаели какъв е този под?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: