Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
nikolov333 - майстор
=D> Еми споделяйте ги тези работи, колежке, че така се чудим, де е линка за филма, за който говорите.. :-D :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
nikolov333 написа:
=D> Еми споделяйте ги тези работи, колежке, че така се чудим, де е линка за филма, за който говорите.. :-D :lol:
Представа си нямаш колко бях горда, като открих какви магии крие десният бутон на мишката :-D И оттогава си я изпитвам редовно
Бтв, филмът е много добър (за който харесва психодрами с елементи на богата обща култура) :lol: И Доналд Съдърланд има второстепенна роля...
nikolov333 - майстор
Верно, че си пише на снимката..той Хидрата е царя на разследването по снимките, ама аз рядко се задълбавам толкова..
Иначе в google, има и търсене по изображение :idea: но резултатите не винаги са адекватни.. >>цък<<. :-D :lol: :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Много адекватно, всъщност :-D Точно така си я намерих
Иванвас - специалист
n_a написа:
Остава да си харесате дизайна и да намерите изпълнител
Успех!
И да покажете после!
Причината за пускането на темата бе да ми подскажете как може да се направи така изглеждащ под. Е, вече ми се разясни. Ще проверя дали има фирма в Добрич която се занимава с направата на 3Д и епоксидни подове, пък да видим...Ако пък jekasus знае такава ще съм благодарен да ме насочи..
Благодаря на всички ви за коментарите и помощта.
П.С. Ако някой има друга идея за красиво изглеждащ под ще се радвам да я сподели, може пък тя да ми допадне повече... :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Иванвас написа:
...
П.С. Ако някой има друга идея за красиво* изглеждащ под ще се радвам да я сподели, може пък тя да ми допадне повече... :)
"Красиво" е твърде лично :-) Какъв стил е жилището/помещението

-------------------------------------------------------------------------------
*Обещаваш ли по красивия под да няма оставени чехли, килимчета и пдч мебели? :x
kozl - майстор
marian1 написа:
Не знам какъв е пода, но мисля че не са плочи гранит - внимателно проследих дамарите им - ами никъде няма рязкост, прекъсване. Това ме води на мисълта, че ако виждам добре, не се плочи - а нещо еднородно, т.е. излята картинка.
И аз клоня за епоксиден, "рисуван" под.
Естествения камък се добива на блокове и от тях се произвеждат слабове с крайни размери, примерно ширина 2 м. Дори и фугите да не се виждат, то преливането на фигурите, все някъде няма да се получи.
А освен това бях свидетел на подобен под от камък на слабове и едно е да гледаш фигурата на слаба и друго е като почнеш да я пасваш на пода. Пода беше комбинация от ивици с фладер и тесни ивици черен гранит при прекъсването на фигурите. От камъка с фигурите още при носенето, някои плочи се разпаднаха. Като се добави и изискването за съвпадение на фигури, фирата стана значителна. Каменарите ако така мога да нарека майсторите на пода се справиха много добре според моите критерии. Предлагаха и финално шлайфане и полиране, но повърхността беше на ниво и собственика се отказа от допълнителната обработка.
kolcho - специалист
Да напомня, че когато се снима филм често се използват декори, особено за сцените в затворени помещения. Много по-лесно / и евтино!/ е да се лисне една епоксидна настилка в снимачен павилион, да се вдигнат бутафорни стени,да се накачулят с фотокопия на шедьоври, да се наемат няколко мебели в стил "Луи 14" и после да се снима на воля, отколкото да се търси точно такъв салон, с точно такъв под, обзавеждане и оригинални картини по стените!
Казано накратко - това е най-евтина имитация на под от големи каменни късове, даже допускам , че някои царе на декорите биха го изработили като дигитална рисунка, залепена върху подходящи евтини подови плоскости / да не говорим, че може и да е FX текстура върху зелена основа/.
Virtex - майстор
Съгласен съм с kolcho относно леснотата - понякога е по-лесно стандартни неща да ти направят, от колкото да правят пост SGI/FX обработки.

Според youtube ( включително материали предлагани в БГ ) под епоксидна смола за "заливка" се прави лесно. Поне без частта с шлифоване.

https://www.youtube.com/watch?v=Sda2Dl8ImNw

Тема "Някой знаели какъв е този под?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: