Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jivkoni - помощник
Здравейте на всички,

от много време намирам помощ чрез този изключителен форум и ето, че дойде време и аз да питам!

Правя ремонт на баня и по проект искам да си монтирам плот с мивка върху него и вграден смесител.Вече направихме гипсокартона и сега следва да сложа смесителя и да го запечатам за да съм готов за полагане на плочките.

И тук е проблема ми.Тапите за водата са на 98см. от земята, което ме притеснява.Кое е оптималното разположение от земята в см. на:
сифон за мръсния канал, плот 8см., мивка 15см. габаритна височина и вграден смесител.

Защото от това, което научих от Вашите мнения май ми се губят доста сантиметри.
Огромни благодарности в аванс.
Time2Burn - специалист
Изводите за мръсния канал са на 55 - 60 см от готов под. Изводите за стояща батерия са на 60 - 65 см от готов под. А за стенна батерия - 110 от готов под. Мивката трябва да ти дойде на 86 см от готов под.
plumber - специалист
Вградената батерия на 110.Горния край на мивката да е на 85.Ако ти е удобно ,може и повече но си е стандарт.Мръсния канал както е казал колегата,по горе,но все пак прецени и с мивката и плота как ще ти дойде мръсния канал ,за да не се налага да правиш разни чупки със сифона,който предполагам няма да е пластмасов :) А също и да е централно разположен спрямо батерията. Ако си вземеш хубав "бутилков" сифон за 100-тина лева няма да ти е приятно ,като установиш че няма да стане,така както си си го представял :) Успех
jivkoni - помощник
Изключително съм Ви благодарен за светкавичната реакция.Уговорих се с майстора да ми преправи леко ВИК-то за да го повдигне , защотото сега тапите са ми на 98 см. от грубата замазка.

В този ред на мисли...колко ще ми се повдигне пода, когато се положи гранитогреса?За да знам колко да повдигна ВИК-то .Може би 15 см. ще са достатъчни?
tassel - специалист
110см ми се струва малко височко . Все пак зависи и каква батерия ще слагаш. Има ги с най-различни чучури. Моите са на около 105см. Ако замазката ти е добра, не би трябвало да се вдигне пода с повече от 1,5см :)

Тема "монтаж на мивка върху плот и вграден смесител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: