• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mangas82 - помощник
За сега май клоня повече към Rubi.Явно гранитогреса ще го режа с ъглошлайфа ако нея реже машинката.Къде в София има магазин за ролки на rubi?
elby - специалист
нед юли 29, 2018 11:24 ammangas82 написа:
За сега май клоня повече към Rubi.Явно гранитогреса ще го режа с ъглошлайфа ако нея реже машинката.Къде в София има магазин за ролки на rubi?
Каква взе ?
m_markovski - специалист
Темата е стара, но актуална.
Имам изостанали плочки - гранитогрес и фаянс и мисля да се пробвам да ги наплякам в гаража, а имам и един подпрозоречен бетон на вилата да облека.
В тази връзка да помоля за актуална препоръка.
chapara - майстор
Препоръката си е актуална :roll:
m_markovski - специалист
Хаха
Знаех си, че така ще се завърти приказката ;)
Евтиното Руби Бейсик го дават че е за фаянс. Така ли е наистина или е просто мъркяво описание в сайта?
Клоня към тази, която също я дават за фаянс, а ще ми трябва и за гранитогрес. Имам един изостанал сол и пипер на КАИ…
https://www.onlinemashini.bg/ma6ina-za- ... 2-sm/29915
miroki - майстор
Аз рязах трудно гранитогрес с рубито. Докато не взех едни плочки от бриколаж. Тях ги наряза все едно бяха фаянс. Тяхи по 2 см реже /чупи/
От предните една плочка докато я мерих точно под тавана я изтървах от 2,50. Тъкмо се разпсувах, че толкова си играх с нея и я вдигнах, тя здрава.
Та малко е на кантар с твърдия гранитогрес.
chapara - майстор
Ама всеки си избира, моето мнение го игнорирайте, само от 44 години се занимавам с това. Няма лоши машини, има леви ръце. Всяка машина си има чалъм и няма да ти налепи плочите. Аз имам 3 диамантини за водно рязане и 5 ролкови, различна марка. Избирам с коя да работя според спецификата на матеряла и заданието. Най употребяваната е Руби. Изводите са за вас😉
  • 1
  • 2

Тема "Избор на машинка за рязане на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: