Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
emil_v r - майстор
Ноо Видра 1100лв , след 1ви юли ми звучат като 700лв :-D
Мазачи турци трима човека в София печелят по 4000лв на човек на месец . Стегнете се .
dundurma - специалист
vidrata написа:
quote]всеки трябва да си цени труда ,но..... май твоите клиенти са мазохисти.......какво платих аз-къртене на стар теракот,изхвърляне на боклук,ново В и К,лепене на плочки около 25кв,нов ел,аксесоари....абе напълно нова баня + ново ел.табло(труд).....700лв. и повярвай стана супер

Алоооооо днес за същите операции ми броиха 1100 лв (във Варна) ние да не сме балъци да бачкаме за без пари.[/quote]моята баня бе готова за 1 седмица.ако мислиш че 100лв за 6 часа работа на ден е балъщина добре.не аз съм определял цената,а майсторите.а това че в българия скубем яко е отделен въпрос.този който взема винаги му е малко.
Spaidy - специалист
dundurma и ти не си прав колега! Стройтелството се води за тежък физически труд още повече за шпакловка, плочки и т.н си трябва и майсторлък смисъл иска се и умение. Така, че тия пари който са ти ги взели за твоята баня са наистина много малко! Аз с един приятел в момента лепя една баня с плочки на колега от форума и за два дни сме направили всички стени и парчета + замазката и една зидария и сме взели половината пари демек 400 лева остават за утре останалите 400 е какво мислиш, че за 3-4 дни са много парите който сме взели ли? Не си прав радвай се там, че ти е излезнало толкова тънко и не се обаждай така неподготвен защото ако ти беше на мястото на половината мой колеги щеше по друг начин да гледаш на нещата. Дай да бъдем реалисти.
Spaidy - специалист
dundurma и ти не си прав колега! Стройтелството се води за тежък физически труд още повече за шпакловка, плочки и т.н си трябва и майсторлък смисъл иска се и умение. Така, че тия пари който са ти ги взели за твоята баня са наистина много малко! Аз с един приятел в момента лепя една баня с плочки на колега от форума и за два дни сме направили всички стени и парчета + замазката и една зидария и сме взели половината пари демек 400 лева остават за утре останалите 400 е какво мислиш, че за 3-4 дни са много парите който сме взели ли? Не си прав радвай се там, че ти е излезнало толкова тънко и не се обаждай така неподготвен защото ако ти беше на мястото на половината мой колеги щеше по друг начин да гледаш на нещата. Дай да бъдем реалисти не всеки може да направи това което правим ние.
vidrata - специален-специалист
емо не споменах ,че жената на която правихме банята е докторица и е позната на колегата с който работя.Не се знае може да опрем до нея .сега почвам една за 1400 пак не е много но още има колеги които лепят на 10 лв (мисля нелоялна конкуренция или са балъци)
dundurma - специалист
Spaidy написа:
dundurma и ти не си прав колега! Стройтелството се води за тежък физически труд още повече за шпакловка, плочки и т.н си трябва и майсторлък смисъл иска се и умение. Така, че тия пари който са ти ги взели за твоята баня са наистина много малко! Аз с един приятел в момента лепя една баня с плочки на колега от форума и за два дни сме направили всички стени и парчета + замазката и една зидария и сме взели половината пари демек 400 лева остават за утре останалите 400 е какво мислиш, че за 3-4 дни са много парите който сме взели ли? Не си прав радвай се там, че ти е излезнало толкова тънко и не се обаждай така неподготвен защото ако ти беше на мястото на половината мой колеги щеше по друг начин да гледаш на нещата. Дай да бъдем реалисти.
разберете ме правилно.аз не съм затова хората да не уважават труда си,просто трябва да се гледа по-реално върху доходите на хората.работих за едни ирландци.излезе им по-евтино да си докарат майстор-дърводелец от ирландия,отколкото да си наемат от българия.а цените са такива,защото има кой да ги плаща.замислете се ако никой не ви даде цената ,която искате какво правите-седите гладни ли?
emil_v r - майстор
Opa Widra - докторица ,
с голема ...пица :)
Вчера коментирахме с един колега ,от психодиспансера ,
какво лошо има че някой работи на 12лв теракот .
Може за 12 лв да го направи по-добре от мен за 25 лв. теракот има за всички, а Софиянци имат пари като шума! .
Тези турци като печелят по 4000лв - защо не?
Клиентът не е цар ,и няма да бъде - клиенти много , майсторя също
засега пазарът е свободен и никой не може да се сърди , че другият иска да живее човешки .
Както виждаш тук във форума обясняваме на всеки който му е скъпо как да си го направи и сам за 0лв.
стига да предпочита тактиката -да не си работи професията нищо да не изкара ,и нищо да не даде.
Мисля че на клиента трябва да му е ясно че ние майсторята не сме кой знае какви , но повтаряме едни операций десетилетия ,
изтъркали сме вече 5-10 стоманени мистрий и затова сме по- добри от него.
Защо да се сърдя на учителя с 500лв заплата , че 25лв му е скъпо .
Според мен всеки който участва във тези спорове се излага ,
ето изложих се и аз :-D
М/у другото (ех тая докторица с ) мога да меря кръвно ,и да бия мускулни инжекций ако има желаещи по 50ст. инжекцията .
vidrata - специален-специалист
Като е така защо не си взе майстори от Китай там работната ръка е евтина.Аз като отида на магазина там реално ли ме гледат 4-4,50 за олио. Да не продължавам.Както написа Емо и това е малко.Ааа газта от днес е 1.21 ,вчера 1,18 оня ден 1,14 и това ли е реално.Трябва да се работи за пари а не за черните очи.Олекна ми ,лека нощ
emil_v r - майстор
А лека ли ще е ноща ,
кат скъпа е газта ? :evil:
dundurma - специалист
караме на газ...защ0?защото е по-евтино.....и е нормално.тогава защо трябва някой да плати 25лв на квадрат,като може да получи същото качество и за 15лв.всички сте ми много симпатични,чета форума всеки ден,но с риск да обидя някой(за което се извинявам)повечето от вас сигурно когато купуват да кажем климатик не си купуват дайкин,а осака или мидея,защо ли.този който дава винаги мисли,че дава много,а този който взема,че е малко.сигурен съм,че това е неизчерпаем спор,но гледайте на нещата и от другата страна :2thumbs: :respekt: :2thumbs: :respekt:

Тема "ceni za bania" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: