Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
asinka
- специалист
24 мнения в "И пак за параван в банята"
Понеже отдавна ми ври по темата, ще си го кажа тук. Прошавай за което.
Някои неща са необходимост. Някои неща са нещо повече. Лукс, да речем.
Луксозните неща са в ограничени бройки или поръчкови. И са скъпи. Лукс и висока цена си вървят заедно.
Хората които могат да си позволят лукса и го искат, ползват дизайнери. Да им проектират, да им направят.
Конкретно този параван за баня, е като полъх на лукс. Като гледам качеството на рекламата, нищо чудно да е акрил облепен с фолио.
Любимите ми въпроси "защо?" и "как?"
Съмнява ме в малка България, да има магазин с такъв параван. Обаче има акрил/стъкло, има боички, има и фолиа.
Връщам се на темата за лукса. За да има лукс, освен пари и желание, се иска и артистизъм.
За теб изборите са:
1. намираш в нета каквото ти трябва, плащаш и получаваш. Ако-ще и от NY.
2. намираш си художник или декоратор и ти го прави.
3. режеш, рисуваш, копираш и си го правиш сама.
Някои неща са необходимост. Някои неща са нещо повече. Лукс, да речем.
Луксозните неща са в ограничени бройки или поръчкови. И са скъпи. Лукс и висока цена си вървят заедно.
Хората които могат да си позволят лукса и го искат, ползват дизайнери. Да им проектират, да им направят.
Конкретно този параван за баня, е като полъх на лукс. Като гледам качеството на рекламата, нищо чудно да е акрил облепен с фолио.
Любимите ми въпроси "защо?" и "как?"
Съмнява ме в малка България, да има магазин с такъв параван. Обаче има акрил/стъкло, има боички, има и фолиа.
Връщам се на темата за лукса. За да има лукс, освен пари и желание, се иска и артистизъм.
За теб изборите са:
1. намираш в нета каквото ти трябва, плащаш и получаваш. Ако-ще и от NY.
2. намираш си художник или декоратор и ти го прави.
3. режеш, рисуваш, копираш и си го правиш сама.
asinka
- специалист
Re.:понеже...
Понякога незнанието ни прави лоши шеги с нас.Какво искам да кажа-даваме пари на някой, по-знаещ от нас да свърши нещо, което междувпрочем сами бихме могли да направим, или да закупим по-изгодно от другаде, често и от същото място, което той, по-знаещият от нас е закупил и доставил на нас.
Затова бяха въпросите къде и кой.
Артистизъм-да.Не ми липсва.Осъзнала съм това си качество, и, ако имам знание, желание, нужните и добри материали-отговът е-защо не?
За лукса-абсолютно съгласна съм с теб.И за цената на лукса-също.
Но, ако можеше да е лесно постижим, нямаше да мислим кое, как да сътворим, а като много хора-просто си викам дизайнер, аниматор, или друг специалист-казвам какво искам-и той работи за мен...
Работата е там, че се опитвам да сътворя нещо уникално на достъпна цена, и затова питам хора, по-знаещи и по-можещи за съвет.
И накрая-с много пари всеки може.
Номерът е да го направим толкова, колкото можем да отделим.
Понякога незнанието ни прави лоши шеги с нас.Какво искам да кажа-даваме пари на някой, по-знаещ от нас да свърши нещо, което междувпрочем сами бихме могли да направим, или да закупим по-изгодно от другаде, често и от същото място, което той, по-знаещият от нас е закупил и доставил на нас.
Затова бяха въпросите къде и кой.
Артистизъм-да.Не ми липсва.Осъзнала съм това си качество, и, ако имам знание, желание, нужните и добри материали-отговът е-защо не?

За лукса-абсолютно съгласна съм с теб.И за цената на лукса-също.
Но, ако можеше да е лесно постижим, нямаше да мислим кое, как да сътворим, а като много хора-просто си викам дизайнер, аниматор, или друг специалист-казвам какво искам-и той работи за мен...
Работата е там, че се опитвам да сътворя нещо уникално на достъпна цена, и затова питам хора, по-знаещи и по-можещи за съвет.
И накрая-с много пари всеки може.
Номерът е да го направим толкова, колкото можем да отделим.
Та. Както тук някой много удачно каза "Практикер и Бриколаж са изложбени зали". Разгледай сайтовете на рекламните агенции... Прочети темата за фолиото и действай. За рисуване, май няма да ти стигнат смелост и умения. 

asinka
- специалист
Абсолютна абицирина съм за рисувано стъкло!
За което ти благодаря от сърце n_a !
Зная даже как да го направя, зная и от къде да поръчам нужните ми материали.
Решението е било толкова близо до мен, че даже се ядосвам, че не съм го видяла по-рано.
Ще направя снимки на това, което имам впредвид, в понеделник, когато ида на работа.
Фирмата в която работя ползва услугите на фирма, изработваща еталони за етикети от фолио.Даваш идеята и те изработват макет.Залепваш за повърхността на продукта, и после рисуваш!
Докато дойде моментът за паравана, обаче ще мине известно време.Още сме на реденето на фаянс и теракот.
Тъкмо има време и да го доизмисля, както и да реше каква точно ще е рисунката.В интернет намерих и видовете и цените на бои за стъкло.
Направо ми иде да те разцелувам!
Добавка: http://m-arti.com/products.php?category_id=94
http://forum.all.bg/showthreaded.php/Ca ... age/0/vc/1
За което ти благодаря от сърце n_a !
Зная даже как да го направя, зная и от къде да поръчам нужните ми материали.
Решението е било толкова близо до мен, че даже се ядосвам, че не съм го видяла по-рано.
Ще направя снимки на това, което имам впредвид, в понеделник, когато ида на работа.
Фирмата в която работя ползва услугите на фирма, изработваща еталони за етикети от фолио.Даваш идеята и те изработват макет.Залепваш за повърхността на продукта, и после рисуваш!
Докато дойде моментът за паравана, обаче ще мине известно време.Още сме на реденето на фаянс и теракот.
Тъкмо има време и да го доизмисля, както и да реше каква точно ще е рисунката.В интернет намерих и видовете и цените на бои за стъкло.
Направо ми иде да те разцелувам!
Добавка: http://m-arti.com/products.php?category_id=94
http://forum.all.bg/showthreaded.php/Ca ... age/0/vc/1
Бива ме да тласкам будните към действия.
Сега, понеже съм фен на подръчните материали .... помисли за маска от ... желатин, брашно...
И непременно си купи от художническия магазин пулверизатор - нещо като две срещнати сламки е, с нагласяне на ъгъла и регулиране на собственото духане се отаманява струята.... Ако е метален можеш всичко да пръскаш. С пластмасовия естествено....
Оригиналните витражни бои искат печене за фиксиране. Всички други, пък, могат да бъдат заместени с лазурни ... хм, да те светвам ли за всички тайни?? Що бири са това...
Сега, понеже съм фен на подръчните материали .... помисли за маска от ... желатин, брашно...
И непременно си купи от художническия магазин пулверизатор - нещо като две срещнати сламки е, с нагласяне на ъгъла и регулиране на собственото духане се отаманява струята.... Ако е метален можеш всичко да пръскаш. С пластмасовия естествено....
Оригиналните витражни бои искат печене за фиксиране. Всички други, пък, могат да бъдат заместени с лазурни ... хм, да те светвам ли за всички тайни?? Що бири са това...
asinka
- специалист
Да се отчета до къде съм стигнала:
1во-Консултирах се със художник за материалите и консумативите.
2ро-на предложението му да ми го изработих-естествено отказах с думите:"знаем, че има по-добри от нас, но мерси, не- децата предпочитаме да си ги правим сами!"
3то-Беше изумен за макета, който намислих...не ми и трябва особен талант, за да оцветя по макета.
4то-Поръчах си бои и сега ще чакам доставката им, както и оловен контур.
Те това е.
Добавка: За бирите-незнам, незнам.Някъде из форума преди някой и друг ден те питах за бира, че и добавка картофки бях предложила...май ми ги отказа тогава...или го поотложи
1во-Консултирах се със художник за материалите и консумативите.
2ро-на предложението му да ми го изработих-естествено отказах с думите:"знаем, че има по-добри от нас, но мерси, не- децата предпочитаме да си ги правим сами!"
3то-Беше изумен за макета, който намислих...не ми и трябва особен талант, за да оцветя по макета.
4то-Поръчах си бои и сега ще чакам доставката им, както и оловен контур.
Те това е.
Добавка: За бирите-незнам, незнам.Някъде из форума преди някой и друг ден те питах за бира, че и добавка картофки бях предложила...май ми ги отказа тогава...или го поотложи

1....
2......
3....
4.....
.... бирите ги трупай, важно е оборот да има... и да имам да зимам
2......
3....
4.....
.... бирите ги трупай, важно е оборот да има... и да имам да зимам

Тема "И пак за параван в банята" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература