Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
fichtenweg - специалист
какво да ти кажа, не е до паника в случая. (Не съм отворил темата заради това че съм се паникьосал). Проблемът си беше налице от преди повече от 2 седмици. По-скоро ме беше яд че трябва да се кърти за пореден път и то ПАК по вина на баш-майстори. Докато не запретнеш ръкави не може да си сигурен че е свършено както трябва.

Трябваше ми малко повече кураж за да се заема сам. Преди време едва ли съм предполагал че ще си сменя сам температурния датчик на колата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
"Паника" заради евентуалния ремонт. Спокойно можеше да не си къртиш нервите две седмици, а да направиш по раничко това "внимателно разкъртих пода около отвора за да освободя пластмасовия дюбел. За късмет стената на отвора е на около 4-5 мм от тръбата и тя изобщо не е засегната."
Както и да е. Минаваме през всякакви състояния.
plumber - специалист
Пий една бира ся :) ЗА добрата работа.
fichtenweg - специалист
:prost: да видим само какви изненади ще ми поднесат още
plumber - специалист
fichtenweg написа:
:prost: да видим само какви изненади ще ми поднесат още

Оооо...шоуто едва сега започва :)
fichtenweg - специалист
последно решихме да им оставим на майсторите САМО да налепят теракота. Аз си мислех че така изровения отвор трябва да го попълним по някакъв начин, но тъста ми даде по добра идея. Ние така или иначе искаме да си обособим един от ъглите в банята като корито - за душа (мразим душ кабини) и вместо да правим висок ръб на коритото ще направим следното: налага ни се да повдигнем пода на банята с някой друг см. заради вградената структура - при което ще отцепим мястото за коритото за да остане в крайна сметка по-дълбоко.
Чудя се дали при това положение можем да минем без допълнително изграждане на ръб. Някой правил ли е / виждал ли е нещо подобно. Дайте мнения.
$64EN - специалист
не разбрах много много идеята за коритото , но погледнете тази темa . ще се радвам ако ви е от полза :)

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=6673
fichtenweg - специалист
ще се опитам да поясня:

вместо да правим коритото по този начин (където коритото и останалата част от пода в банята са на еднакво ниво)

Изображение

искаме да излеем по висок под в черния участък:

Изображение

и по този начин коритото (бялата част) да остане в крайна сметка по-дълбоко.

Чудя се дали така можем да НЕ изграждаме ръб на така оформеното в дълбочина корито, или е по добре да се направи ръб, макар и с минимална височина (във всеки случай не толкова висок като на снимката)[/img]
Последна промяна от fichtenweg на съб юли 19, 2008 11:37 am, променено общо 1 път.
plumber - специалист
Ами не е лошо като идея :) Даже може черната част да е с наклон към коритото за да не правиш 2-ри сифон,и водата която ще пръска настрани при къпане да се оттича пак към коритото.Не знам дали не трябва обаче да се остави по-голям наклона в този случай
fichtenweg - специалист
то така или иначе ще се ползва завеса. разликата в нивата която смятаме да оставим е 7-8 см. И аз си мислех за този вариант с наклона на останалата част (ако примерно не се сложи завеса), но трябва да докараме по-голям наклон заради водата. Евентуално друг вариант е да се направи по-голям наклон само по ръба на коритото - реално няма да се образува ръб, а ще се получи плавно преминаване от едното ниво към другото - идеята изглежда супер - но ми се струва твърде сложно за изпълнение - на тази площ която сме предвидили и с размера да взетите вече плочки :?

Тема "изграждане на корито за душа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: