• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:30 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стеничката е комин.
ribnikolaevi - майстор
Аварийният сифон заработва при някакъв проблем с този под душа и получаване на завиряване. При пералнята има голям наклон към останалата част от помещението, при авария водата да изтече бързо.

Прикачен файл

banqcx3_003.JPG
banqcx3_003.JPG (38.42 KиБ) Видяна 5287 пъти
Velio - специалист
Emerald написа:
Има доста неизвстни. Като например стеничката между тоал. чиния и бойлера може ли да се махне и вратата може ли да се мести.
Какви са тези въпросителни на радиатора? Той от централно отопление ли е или електрически?
Стеничката не може да се махне. Както и n_a е написал по- горе (пише го и на първата скица) това са 3 комина за вентилация един до друг.
Вратата може да се мести, но не е препоръчително. Лявата стена на банята граничи с коридора и точно горе в ляво е входната врата. Тя се отваря към тази стена на банята.
Въпросителните ги сложи ribnikolaevi във връзка с наклона на пода.
Радиатора е от локално парно. Тръбите за него и серпентината на бойлера вече са прекарани.
Velio - специалист
Taka...
Понеже ще имам доста въпроси, а не искам да се пълни подфорума с теми "Как се прави ....?" или "Решил съм ..., добре ли е?", ще пиша в тази тема.
Изграждането на ВИК-то в банята е вече в историята. Сифоните ги сложих както си бях решил предварително. Обикновени са, за лентовите казах по - горе - трябват доста пари
Направих нещо подобно на подова замазка :) Температурите в момента са доста високи и се появиха пукнатини, въпреки че слагах и армирана мрежа по пода, поливах ..и т.н.
Ще пост-на снимки по-натам, когато имам възможност.

Въпрос: Може ли и как става лепенето на плочки по таван?
Идеята ми е където ще се къпем да имаме плочки по тавана. Тавана ще е снет от плочата с 10 - 15 см например. С гипсокартон ли да стане тази процедура?

Друг въпрос: Какви луни може да се използват за това душ помещение?
Да са с IP 44 или нагоре. Обмислям идеята и за вграждане на говорители. Идеи и за тях?

Параван :)
Ами гледах ги тези на Ravak, конкретно модел Rapier RDP 4 ..за моя случай ще е 2.00 метра... цената му е около 1800 лева :( Някакви други предложения - стъклен параван с някакъв вид метална рамка.

И за отделянето на тази част от банята имам въпроси...колко висок и широк да си направя бордюра на който ще стъпи паравана?

Има и доста други неща, но за сега стига толкова въпроси
vidrata - специален-специалист
Плочки на таван се лепят както и на стена :-D .Но ще имаш проблем -после ще трябва яко чистене на фугите от конденза ще потъмняват много(на тъщата е така не питай).Тавана с ГК ,да не мислиш на мажеш 15 см :lol: .
Антония - специалист
Velio написа:
Въпрос: Може ли и как става лепенето на плочки по таван?
Не го прави, ще съжаляваш горчиво ако се подлъжеш. Има си специални латекси за баня, ние взехме на Levis, много добре стои, доволни сме.
Velio написа:
Параван :)
Ами гледах ги тези на Ravak, конкретно модел Rapier RDP 4 ..за моя случай ще е 2.00 метра... цената му е около 1800 лева :( Някакви други предложения - стъклен параван с някакъв вид метална рамка.
В една друга тема бях дала линкове към различни производители/вносители на душкабини и паравани: Кристиян Нейко, Емир, Симем Интериор. Успех :)
  • 1
  • 2

Тема "Разположение на сифони за тази баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: