сменяи клапана спокоино гаранцията си важи никаде няма пломба нали аи боилера ти си си го монтирал не производителя за да знаят с какав клапан си
brum написа:Проблема със смесителят е следния - след нагласяне на водата колко да е топла ( чрез смесване на студена и топла вода ) температурата на водата се сменя периодично през 2-3 секунди - ту леко хладка, ту леко топла. И това е винаги.В крайна сметка оправи ли ти се проблема, защото скоро си купих абсолютно същия смесител, имам същия бойлер с оранжев предпазен клапан. Днес ми смениха батерията, ще разбера дали се оправил проблема по-късно, но ако не се оправи ще трябва да пробвам или със смяна на клапана или да сменям модела на смесителя.
Смесителя е този - В2089AA. Топлата вода идва за момента от бойлер. Сградата е ново строителство и на вертикалния щранг за момента май живее само 1 човек освен мен - на осмият етаж. Аз съм на третият.
Не знам дали проблема е в смесителя или нещо от условията в който работи...
Някакви идеи или съвети?
Проблема с бойлера е следният - когато бойлера работи протича от клапана за високо налягане. Понякога капе, понякога направо си тече. Проблема забелязах че се решава като пусна студената вода да тече леко. Явно му идва в много налягането. Но пък когато бойлера е спрян от този клапан вода до сега не съм видял да е текла.
Бойлера е варненски - дипломат. Клапата за високо налягане си е като част от него и пише че при премахване гаранцията отпада. Не знам дали има вариант на смяна на самата клапа при който да не отпада гаранцията.
Като цяло не ме притеснява много много, че тече. Притеснява ме, че плочките на пода не могат да изсъхнат и ме е страх да не почне да образува мухъл някъде...
Идеи относно този проблем?