Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dbelev - специалист
Вграждането на тръбите в стената ще е трудно, тъй като това засяга и съседите (виж снимката), но ще се постарая да го направя максимално. Удължаването на комина е вече решено, но да вградя и водомера вътре, не бях мислил. Би било хубаво.
При събарянето на стената обаче възникнаха още проблеми.
Появи се бетонно трегерче над вратата, което е трудно за сваляне. Над него минават проводниците на ел. инст.
Разумът казва да изведа проводниците извън банята и да бутна горната част от стената. Мързела казва да оставя проводниците и стеничката така. :?

Прикачен файл

bania6.jpg
Да бутам или да не бутам ...
bania6.jpg (35.3 KиБ) Видяна 5461 пъти

Прикачен файл

bania7.jpg
Това е сега положението ...
bania7.jpg (237.46 KиБ) Видяна 5461 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Винаги е добре да послушаш Мързела. Така са измислени съдомиялните машини, самобръсначките, бензиновите двигатели, etc.
Защо искаш да махнеш трегера? Аз не виждам да ти пречи. Ти просто местиш вратата. Сиреч ти трвба продължение на трегера, а не че този ти пречи.
dbelev - специалист
Да, "Мързела е основен двигател на прогреса!", но този път разумът надделя. Докато блъсках трегера вчера мислех, че влиза на дълбоко при съседите, а днес падна в ръцете ми с почти никакво усилие!
Мисля, че извадих късмет - шопската ми глава едва ли щеше да понесе удар от него :)

Прикачен файл

DSC00254.jpg
DSC00254.jpg (32.82 KиБ) Видяна 5412 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Значи не бив ада се насилват нещата, а да си стават като им дойде времето :roll: .
vidrata - специален-специалист
Чудя се от какво се притесняваш да скриеш водомера там, и какво ги засяга съседите???Но ти си знаеш!!!
dbelev - специалист
Водомерът не е проблем (ако забравим за разправиите с ВиК :evil: при смяната му). Проблем е вграждането на тръбите. Общият щранг идва отдолу и влиза в банята ми (виж снимка 7), а от там отива в съседите! Това прави долната част на инсталацията непреместваема за моите възможности :sad:
Днес ще сваля голяма част от старата инсталция и ще продължавам да та търся решение. Ако имате :idea: то :prayer:
С ВиК нямаш грижи сваляш стария водомер ,слагаш си новия и отиваш във ВиК ,там пишеш една молба или нещо подобно после те идват показваш им стария , тепломбират новия и си ок.От мен толкова щом не одобряваш идеите ми .Успех с начинанието. :)
Master_Kenobi - V.I.P.
vidrata написа:
С ВиК нямаш грижи
Скоро сменях водомерите... Нали сега има изискване на всеки 5 год. измервателните уреди да се проверяват в лаборатория. С електромерите не го усещаме, защото са собственост на Енегото, дали ги проверяват е друг въпрос.

За водомерите при мен се случи така: Обадих се във ВиК и ме насочиха към няколко фирми оторизирани от тях да вършат тая услуга. Идват, махат водомерите, вземат ги и след 15-20 дни ти казват резултата от проверката. Предложиха ми цени от 22 до 30 лева за един водомер. Ако обаче някой водомер е прецакан, плащаш си тия пари и трябва да си купиш нов. Помислих си, че у тях е и ножа и сиренето и съм в кофти позиция.
Затова реших направо да поръчам нови. Знам ли ги старите какви са. Поръчах ги, взеха координати и обещаха до седмица да се обадят и уговорим ден и час. Звъннаха на другия ден и се появиха след час. Смяната продължи десетина минути, а на мен процедурата ми струваше 80 кинта. Всички показания те си засичаха и предаваха на топлинния счетоводител служебно. С нищо не съм се занимавал повече.
dbelev - специалист
Водомерът не е проблем
Не е съвсем вярно. Ако той не е проблем, то от него тръгнаха проблмите :sad:
Не исках да свалям водомера, но като свалях старите тръби се разхлаби пломбирания холендер :evil: . За да го затегна трябва да разпломбирам водомера ... и това реши съдбата му. Купих нов, по тел. дадох показанията на стария, а те ми дадоха дата, когато ще пломбират новия :)
И така "влезнах" във варианта на vidrata (виж снимките). Изглеждаше лесно. Вече бях купил моноблок и мивка. Разположих ги в банята, както си го представям, и изтичах до магазина да купя нужните чаркове.
И се почна. Отключиха ми мазето (там е главния кран) с доза мрънкане. Понеже се забавих с монтирането (2 часа, тичах за още чаркове, че естествено не стигнаха) получих още една доза мрънкане. Пред входа на мазето друга комшийка ми тегли един здрав скандал (била в банята, имала пране ... чумата да я тръшне :evil: ). Пуснах водата за да установя, че съм си купил муфа с ДУПКА.
Тичам до магазина, купувам нова, спирам водата (мрънкане), монтирам, пускам водата (пак мрънкане). Този път маалко капе :) (предния път си беше гейзер).
Започнах да търся от къде сълзи и намерих. Крана, който току що си купих ПРОПУСКА ВОДА, КОЛКОТО И ДА ГО ЗАТЯГАМ :wallbash:
Как да го накарам да спре без да спирам главния кран?

Прикачен файл

DSC00263.jpg
Така ми се иска да стане. Фазера трябва да е стъклен параван.
DSC00263.jpg (35.95 KиБ) Видяна 4016 пъти

Прикачен файл

bania9.jpg
Това е идеята за монтажа на водомера.
bania9.jpg (36.71 KиБ) Видяна 4016 пъти

Прикачен файл

DSC00266.jpg
Течащо кранче 11лв ...
DSC00266.jpg (50.7 KиБ) Видяна 4016 пъти

Прикачен файл

bania10.jpg
Муфа с дупка! За мен това си е чудо!
bania10.jpg (117.06 KиБ) Видяна 4016 пъти
Радвам се че си минал на моя вариянт ,но защо работиш с поцинковани истории .От първото възможно място се хващаш с ППР и си ти.А комшииките им казваш ,че като искат да нямат проблеми да си купят къща на село и да си живуркат сами :lol: .Аз поне така ги оправям.Друго: струвами се ,че няма да можеш да скриеш мръсния канал 110 с кашона(ГК).Дано се лъжа ,но така ми изглежда на снимката. :)

Тема "Трудна задача - Къде да поставя тооалетното казанче ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: