Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
evdoki - специалист
Виждал съм две, три спукани по периферията чинии.

Далеч съм от мисълта да споря с когото и да било за метода на този майстор, добър или лош.

Радвам се че има и такива жени
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Хм... С трактора ли влизат в тоалетната? (шегичка)
snejoky - напреднал
evdoki написа:
Виждал съм две, три спукани по периферията чинии.
Това може ли да се получи от пренатягане на винтовете, с който се захваща чинията? Или пък, ако е чукната по невнимание?
n_a написа:
Тоалетна чиния се монтира с малко силикон и с дюбелите от комплекта
И аз така мисля
plumber - специалист
evdoki написа:
Здравейте,
Признавам че нищо не отбирам от поставяне на плочки, но пък усърдно "крада" занаяти.
Та майсторът преди да монтира тоалетната чиния, я обърна наобратно и наля в образувалата се кухина смес от пясък и цимент и я остави за през ноща да втвърди. Така отдолу се получи равна повърхност. Отбеляза мястото и на пода , надраска го с ъглошлайф и я залепи за пода като я нивелира. Обясни че я пълни отдолу за да не се пука чинията по долният ръб
Точно заради това се пукат.Даже Видима,Фаянс не признават гаранции ако е залепено седалото с лепило.А принципно чиниите ги монтирам само със силикон.Няма мърдане.
housedoktor - майстор
Само със санитарен силикон на добре подсушена и обезмаслена пояърхност.Дори дюбелите са излишни
vidrata - специален-специалист
Бреее човек да не се загуби за малко.Първо тая тема я коментирахме мисля преди време.Второ неси представям такъв наклон на пода напрово с шпайкове трябва да се ходи по нужда.
За автора на темата: пода наново
За Кеноби :тая идея с цимента и клинчетата си я направи у вас да видим дали ще ти хареса
За Н_А : този път ми хареса, добри съвети
За Евдоки: "за крадец не ставаш сине" никой вече не лепи с цимент или нещо подобно.

От мен -аз ги лепя с едно полиуретаново лепило (от бриколажа) като бях "малък" ми го препоръча един майстор много съм доволен ,а и клиентите ,не съм имал отлепвания, ааааааа и никога не слагам горепосочените дюбели и винтове приложени в комплектите. :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
vidrata написа:
За Кеноби :тая идея с цимента и клинчетата си я направи у вас да видим дали ще ти хареса
Ми, щом казваш и аз да ти споделя: У нас не е толкова стръмно, ама нивелирахме точно по този начин. Вече повече от 15 години си е на шест. Некви коментари?! :?
Човекооооооооооооооооооо нещата се промениха от преди 15 години!!!!!!!!!!!!!!!!
Ти сега да не караш Лада или Москве ????????
И не казах че не става ама става грозно.Така поне мисля аз, пък да видим кво ще кажат майсторите а ??
На всичката тая карсота ако избухаш отпред 5 см цимент кво ще стане?????????

Прикачен файл

Кенеф.JPG
Кенеф.JPG (32.9 KиБ) Видяна 8612 пъти
Искаш ли още??

Прикачен файл

Кенеф 1.jpg
Кенеф 1.jpg (55.18 KиБ) Видяна 8610 пъти

Тема "закрепване на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: