Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
plumber - специалист
cacho написа:
водопроводчик,
накара ме да се разровя по снимките :? ...(имам такъв смесител)
и излезе прав , той си е няква отливка и явно главата се вади отпред... :) това е много сериозен пропуск - да не го разгледам обстойно преди да го вградя :lol: ужас...
Spassow_lbg сори ...

Пия Фанта :)
Domashen_maistor - специалист
И аз да питам, за някое китайче смесител за вана.

Прикачен файл

PIC345819.jpg
PIC345819.jpg (48.23 KиБ) Видяна 5837 пъти
Domashen_maistor - специалист
Евтино и искам да е с чучур - каскада :!:
За София

Прикачен файл

cascada.JPG
cascada.JPG (7.09 KиБ) Видяна 5834 пъти
Spassow_lbg - специалист
Благодаря за отговорите,
ще потърся на посочениет места.

Само исклам да попитам още, колко място заемат като цяло, в смъсъл че стените на банята са ми панел от този 5 сънтиметровият и трябва да вкарам всичко вътре. дали ще стане без да трябва да се удебели стената например с измазване?
asinka - специалист
Spassow_lbg написа:
Благодаря за отговорите,
ще потърся на посочениет места.

Само исклам да попитам още, колко място заемат като цяло, в смъсъл че стените на банята са ми панел от този 5 сънтиметровият и трябва да вкарам всичко вътре. дали ще стане без да трябва да се удебели стената например с измазване?
Ако си харесал подобен модел, виж снимките:
Изображение
Изображение
А виждаш ли стеничката на която е монтирано-11 см в дълбочина е.
Изображение
Spassow_lbg - специалист
балагодаря за снимките

май ще трябва да се изнесе с малко гипсокартон напред стената.
madrigal - напреднал
Сори, малко оффтопик
Асинка, тъй като моят смесител е същият и все още върху стената има само хоросан (търся майстор за нареждане на плочките :cry: ), може ли малко по-подробна информация за:
1. Каква е функцията на това, бялото, което е надянато върху черната предпазна капачка на смесителя.
2. Как реализирахте извода за слушалката - на снимката виждам някакво колянце, но ако може по-подробно или снимка по-отблизо.
3. На какво разстояние от края на предпазната капачка дойдоха плочките (не знам дали въпросът ми е правилно зададен), така че после капачката с уплътненията да легне както трябва.

Прилагам снимки и на моя смесител

P. S. Търся (засега безуспешно) добър майстор за редене на плочки за Пловдив. Ако някой има нещо впредвид, да помага.

Прикачен файл

dsc05091-1.jpg
Смесителят след измазване на стената с хоросан
dsc05091-1.jpg (144.91 KиБ) Видяна 5996 пъти

Прикачен файл

dsc05065-1.jpg
Смесителят с монтирани CPVC водопроводни тръби
dsc05065-1.jpg (131.95 KиБ) Видяна 5996 пъти
asinka - специалист
1. Каква е функцията на това, бялото, което е надянато върху черната предпазна капачка на смесителя.
Toва е макет, който ти показва до къде трябва да се намира плочката.Може да се постави по 2 начина-така на снимката е правиният!
Изображение

2. Как реализирахте извода за слушалката - на снимката виждам някакво колянце, но ако може по-подробно или снимка по-отблизо.

Изводът може да бъде изнесен където си пожелаеш, в зависимост къде искаш да ти се намира той.
Изображение

3. На какво разстояние от края на предпазната капачка дойдоха плочките (не знам дали въпросът ми е правилно зададен), така че после капачката с уплътненията да легне както трябва.
Това ще ти го покаже макетчето.

Прилагам снимки и на моя смесител

P. S. Търся (засега безуспешно) добър майстор за редене на плочки за Пловдив. Ако някой има нещо впредвид, да помага.
А ние банята я наредихме сами.
Ако събереш кураж и търпение, ако почетеш статиите тук и имаш смелост, Давай смело напред!

Погледни за още снимки
тук
и статии
Методи за полагане на плочки в баня - 1 част

Методи за полагане на плочки в баня - 2 част

Методи на фугиране - 3 част.

Желая ти успех в начинанието!
asinka - специалист
madrigal,
Показах предният си отговор на съпруга си, и ако има нещо нередно в това, което съм писала, да се поправя.
И той забеляза, нещо, което може да бъде проблем за теб!
Ръба на смесителя е извън мазилката ти, а по него трябва да върви фаянсът.
Колегите, помагайте и ме коригирайте, може и да греша, но ако съм права, трябва да се направи нова замазка, която да изравни до нужното разстояние!

иии, като гледам белият ръб-ти да не зазида макета :?

Прикачен файл

dsc05091_1_143.jpg
dsc05091_1_143.jpg (42.85 KиБ) Видяна 5967 пъти
plumber - специалист
Нищо не си направил мой.Ще ти стърчи батерията.Има схема в комплекта най вероятно

Тема "Смесители за баня- вградени във стената, откъде и как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: