Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Master_Kenobi - V.I.P.
Това CNC нали се произнася "си ен си". Значи се пише "със CNC управление".
И още нещо пак извън темата: Колко паре чини една такава макина? Поне порядък...
galin.com - специалист
А самото CNC не е ли Computer Numerical Control, с което се получава повторение на думата управление.
Ето ти две идеи за визитката (или следващите):
"производство на CNC машини"
"производство на машини с компютърно управление"

Извинявам се, че не пиша по темата.
Master_Kenobi - V.I.P.
galin.com написа:
Споко, то май темата е за реклама на машините! :-D Представяш ли си човек дето има такова предприятие - да задава такъв въпрос?! :shock: "Дайте идея за едно шкфаче." :)
Иначе, няма лошо да имаме и тая информация. :cool:
skartalov - специалист
Master_Kenobi написа:
galin.com написа:
Споко, то май темата е за реклама на машините! :-D Представяш ли си човек дето има такова предприятие - да задава такъв въпрос?! :shock: "Дайте идея за едно шкфаче." :)
Иначе, няма лошо да имаме и тая информация. :cool:
Не мисля че е реклама на машините.
Просто един човек от форума искаше да види какво представлява такава машина, та така.

Ами човек не може да е гении в всичко, ние произвеждаме машини, а не сме дизайнери все пак. Други хора ги ползват тея машини, ние само ги правим. :-)
Master_Kenobi - V.I.P.
Ама, не ми сърдете, де! :) И "реклама" да е няма лошо. Тук често рекламата е полезна информация за потребителите.

По скоро се зачудих, как при наличието на такава машина, веднага веднага не й е зачислен и дизайнер, но вие и това обяснихте.

Жалко, че нямам свежа идея да я споделя. Имам тоест, дори изпълнена като мостри, но свежото в нея са овалите в равнината на вратичките, влючително и овални вратички. С тази машина май не става това, нали? Огъване на МДФ.
А за цената на машината нещо ще споделите ли? :)
skartalov - специалист
Master_Kenobi написа:
Ама, не ми сърдете, де! :) И "реклама" да е няма лошо. Тук често рекламата е полезна информация за потребителите.

По скоро се зачудих, как при наличието на такава машина, веднага веднага не й е зачислен и дизайнер, но вие и това обяснихте.

Жалко, че нямам свежа идея да я споделя. Имам тоест, дори изпълнена като мостри, но свежото в нея са овалите в равнината на вратичките, влючително и овални вратички. С тази машина май не става това, нали? Огъване на МДФ.
А за цената на машината нещо ще споделите ли? :)
МДФ-а няма огъване. За тея ефекти съм чувал че има един друг материал който свободно се огъвал с ръце. Значи слават се 2 листа от тоя материал, като се залепят с лепило за дърво и се оставят в огънато състояние. Като стегне лепилото те така си остават.

Иначе цената на тея машини варира между 20 000 и 35 000 EUR, в зависимост от екстрите (вакуум маса, прахоотвеждащ система, мощност на шпиндела, автоматична смяна на инструмента и др.) и работната площ.
Master_Kenobi - V.I.P.
skartalov написа:
За тея ефекти съм чувал че има един друг материал който свободно се огъвал с ръце.
Тоя материал се нарича огъваем шпертплат (може и да има по-"научно" название). Наистина се огъва на ръце и два слепени слоя запазват формата, в която са слепени. Има и минимален радиус на огъване (ако не се лъжа около 25-30 см.). Но той е АБСОЛЮТНО непригоден за мебели. Повърхността, която се "отваря" при огъване е с много... буквално цепнатини. Като цяло и грапав и порьозен, което го прави още по-непригоден за мебели във влажни помещения. Използва се предимно за стени, които се измазват отгоре, декоративни прегради и т.н.
skartalov написа:
МДФ-а няма огъване.
Хм... Че как тогава ги направихме ония шкафчета за баня с овални врати?! :?
Уверявам ви, че са от "гол" МДФ, грундирани и боядисани. Ще пусна снимки при първа възможност, че са заровени сега в един далечен склад...

Хайде, Колеги! :) Призовавам вашата изобретателност, находчивост и фантазия!
Как се прави овална врата за шкаф от МДФ без специални машини и технологии, с оборудването в една обикновена работилница + преса. При това с нисък бюджет: мострената серия от 30-тина шкафчета имаше себестойност около 2500 - 2800,- лв. (2004 г.), без труда и включва всички материали - МДФ, грундове, бои, лакове, панти, дръжки, декоративни мрежи и квото още се сетите, барабар с помощните приспособления, командировъчните и транспорта.
Вратичките са с размери около 30х50 см, дебелина 16 мм. и радиус на дъгата около 45 см. (приблизително, не помня вече подробности).

Имате всички изходни данни и съм сигурен, че бързо ще се сетите! :-D
skartalov - специалист
Ти сега ме караш да се замислиям върху тая загадка...

Предполагам че тоя гол МДФ може да се огъне като се навлажни с вода и се обдуха с пара уили нещо от сорта!
Ама сигурно трябва да има калъп с формата.
А пресата? Хммм....

Интересно! Иначе криволинейно рязане + овални форми -> Ми то май всичко може да се изработи по тоя начин. Верно няма да има ограничения...
Master_Kenobi - V.I.P.
Не, не! Не е криволинейно рязане. Нито обдухване с пара и пр. Хич, даже не е! :) Парата ще раздуе МДФ-а необратимо, колкото и да го стягаш на преса. Ще наруши повърхността и структурата му. Пък и от къде толкова пара?! В обикновена работилница сме. :-D
skartalov - специалист
Е чесно нямам други идеи, това явно ще си остане неразбулена тайна, докато ти не ни я разкриеш :-)

Тема "Идея (дизайн) на шкафче за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: