Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
solo5 - майстор
Master_Kenobi написа:
silllveto написа:
За 300лв можех да сложа ПВЦ или алуминий...
Бяла, нали?
280лв ми излезе врата от ламиниран алуминий - цвят златен дъб
Остава да доплатя само да реша какво да имам в отвора - дали ламинарано ПДЧ, което по принцип няма да е много скъпо или огледало и ламинирано ПДЧ или 2 огледала (отвън и отвътре) :roll:
Master_Kenobi - V.I.P.
Оф, не говорете с мен за това. Аз съм "извратен" по темата вътрешни врати на жилище. Като чуя за материал, различен от естествен фурнир получавам ортикария. А пък като чуя за алуминии за вътрешна врата... при това ламиниран (не че има такова понятие изобщо, пък знам ли...), не знам вече кво ме хваща.
Такъв съм си, сори!
silllveto - Майсторица
Абе бяла ми трябваше... И аз не уважавам пласмасата, ама за баня е по-добре.
Соло, сложи си огледало отвътре, на брат ми е така и на мен лично ми харесва. Отвън бих си сложила огледало само ако не е на видно място. Но сигурна съм, че ще вземеш правилното решение :)
solo5 - майстор
Master_Kenobi написа:
Като чуя за материал, различен от естествен фурнир получавам ортикария. А пък като чуя за алуминии за вътрешна врата... при това ламиниран (не че има такова понятие изобщо, пък знам ли...)
като чеуш, че банята ми е 2,22 кв.м. ще почнеш да мислиш като мен
такова понятие като естествен фурнир в баня под 7-8 кв.м. е пълна изгъзица и според мен не трябва да се прави
какво да правиш, такава е реалната обстановка в БГ

А за ламиниран алуминиев профил, ако не си чувал, е добре да знаеш, че има :wink:
прави се, защото има по-голямо разнообразие от прахово боядисания алуминий и в същото време не е практично да слагаш ПВЦ врата към банята
Според мен това е най-практичното решение за стандартната БГ баня, която в 90% от случаите е между 1,5кв.м и 3кв.м и е съчетана с тоалетна (2 в 1 :lol: )
Последна промяна от solo5 на чет окт 16, 2008 12:13 am, променено общо 1 път.
Master_Kenobi - V.I.P.
Ми, като ти е трябвала бяла, що си купила тая?! :? Да не си сваляла продавача, а? :-D :-D :-D
Или моментно умопомрачение... :? Разбирам и на мен се случвало в такова състояние да купувам глупости... :(
solo5 - майстор
silllveto написа:
Соло, сложи си огледало отвътре... Отвън бих си сложила огледало само ако не е на видно място.
отвътре задължително :-D
но отвън мястото на вратата е такова, че точно пред нея ще има портманто и там също ще има огледало
(не знам дали ще е за цял ръст, не съм решил още) та идеята е огледало отпред - огледало отзад и 3D оглеждане :-D
silllveto - Майсторица
Бялата не беше добра. Мислех да взема една шпервана и да си играя да я довършвам, но нямаше с каса 8 или 10см, пък и вече ми е писнало от полуфабрикати. Нищо, че е различна, преживява се, това е специално помещение :wink: , ако излезе хубава и пусна тото може да сменя и останалите. :-D

Соло, и отгоре, и отдолу :lol:
Master_Kenobi - V.I.P.
solo5 написа:
като чеуш, че банята ми е 2,22 кв.м. ще почнеш да мислиш като мен
такова понятие като естествен фурнир в баня под 7-8 кв.м. е пълна изгъзица и според мен не трябва да се прави
какво да правиш, такава е реалната обстановка в БГ
Иди да видиш колко квадрата е банята, на чиято врата ударих две ръце лак, както обясних по-горе. Нещата не зависят толкова от квадратура, а от това дали се облива директно от вода.
Освен това се определят и от субективни разбирания: за някои те са естетични, за други - прагматични. Вратата, която правих, ще изкара едно 15-тина години. До тогава всичко пак ще е за основен ремонт. Ти ако правиш нещата за 3 поколения напред... Ама пак вратата ти ще е за смяна след 15-20 години... Както и да е - въпрос на вкус и светоущане.

И да не би да говориш за фолиран алуминий? Да, някои го наричат ламиниращо фолио, ама тва са продавачите в магазините, дето така са инструктирани. Това за мен не е ламинат, фолио си е. Подобно се лепи (във фабрични условия) и на ПВЦ профилите. И нямат срама да ги кръщават с гръмки имена като "златен дъб", макар и да имат предвид само цвета. Айде, намерете натурална дървесина със същото име.

И като чуя/прочета за реалната обстановка в БГ... просто млъквам! Все БГ ни виновна!... :|
solo5 - майстор
Master_Kenobi написа:
И нямат срама да ги кръщават с гръмки имена като "златен дъб", макар и да имат предвид само цвета. Айде, намерете натурална дървесина със същото име.
това е предимството на фолиото, че с него може да се създадат почти неограничен брой цветове и украси, даже да се съчетаят характеристиките на 2-3 различни дървесни типа, които растат на големи разстояния един от друг
Иначе фолиа има всякакви, моята врата е фолирана с АЛКОР, една от най-добрите марки фолиа, за които съм чувал
... и много си я харесвам вратата :roll:
silllveto - Майсторица
Сетих се , че баба ми не е слагала алуминий на банята. Вратата до новата е старата (на снимката) и е на 30години. Няма вид, ама е жива

Тема "ПДЧ в банята - има ли почва у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: